Η Apple δίνει τέλος στις πωλήσεις του MacBook Pro (2015)
up_icon
MacBook Pro Mac

Η Apple δίνει τέλος στις πωλήσεις του MacBook Pro (2015)

13 Ιουλίου 2018 Vasilis Ananiadis

Η Apple δίνει τέλος στις πωλήσεις του MacBook Pro (2015)

Παράλληλα με την ανακοίνωση των νέων μοντέλων MacBook Pro (2018), η Apple έδωσε τέλος στις πωλήσεις του MacBook Pro (2015).

Μέχρι σήμερα το MacBook Pro του 2015 αποτελούσε μία καλή εναλλακτική σε όσους χρήστες αναζητούσαν πληθώρα θυρών (2x Thunderbolt 2, 2x USB-A, HDMI, SD card reader) καθώς και την ασφάλεια που παρείχε ο MagSafe.

2015-macbook-pro-ports

Στο σημείο αυτό αξίζει να ξαναδούμε 6 πράγματα που θα σου λείψουν από το MacBook Pro (2015):

1. Magsafe

Οι χρήστες Mac έχουν “ανάψει τουλάχιστον μία λαμπάδα” στο όνομα του Magsafe, του μαγνητικού αντάπτορα που φροντίζει για την έγκαιρη και απροβλημάτιστη απεγκλώβιση του καλωδίου φόρτισης των Macbook… από το 2006.

Ωστόσο, με τα νέα μοντέλα MacBook Pro η Apple αποφάσισε να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το Magsafe καθώς καμία από τις USB-C θύρες που διαθέτουν τα νέα μοντέλα, δεν υποστηρίζει κάποια παρόμοια τεχνολογία.

2. Apple Glowing Logo

Το δαγκωμένο μηλαράκι που από το 1999 (βλ. PowerBook G3) φωτίζει στην πίσω πλευράς της οθόνης έχει πλέον αντικατασταθεί από ένα μεταλλικό logo, όπως στα iPhone/iPad. Η αρχή είχε γίνει με το MacBook 12” που παρουσιάστηκε το 2015, ωστόσο πλέον η αλλαγή πέρασε και στην σειρά Pro.

3. SD card reader

Οι επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφοι που συνήθιζαν να αφαιρούν την SD κάρτα τους του από την φωτογραφική τους μηχανή / βίντεο κάμερα και να την τοποθετούν άμεσα στην SD θύρα των MacBook Pro, με τα νέα μοντέλα θα αναγκαστούν να προβούν στην αγορά ενός 3ου αξεσουάρ (USB-C SD card reader ή κάπου hub που θα καλύπτει γενικότερες ανάγκες, όπως π.χ το Satechi Type-C USB 3.0 3 in 1.

4. HDMI και λοιπές θύρες

Τα νέα μοντέλα Macbook Pro διαθέτουν μόνο USB-C θύρες. Για οτιδήποτε θελήσετε, υπολογίστε πως πρέπει να αποκτηθούν νέοι αντάπτορες, π.χ USB-C Digital AV Multiport Adapter προς $69 (USA) ή €99 (Ελλάδα).

5. Καλώδιο προέκτασης φορτιστή

Η αρχή είχε γίνει και εδώ με το MacBook 12” που παρουσιάστηκε το 2015, η συσκευασία του οποίου δεν περιελάμβανε το καλώδιο προέκτασης για τον φορτιστή της συσκευής.

Πλέον, ούτε τα νέα μοντέλα MacBook Pro διαθέτουν στη συσκευασία τους την σχετική προέκταση. Ωστόσο, μπορείτε να την αποκτήσετε ξεχωριστά προς $19 (USA) ή €29 (Ελλάδα).

6. Η δυνατότητα να συνδέσεις απευθείας το iPhone σου, χωρίς να αγοράσεις ακόμη ένα αξεσουάρ

Δυστυχώς, οι θύρες USB-C δεν είναι συμβατές με το USB to lightning καλώδιο φόρτισης που παρέχεται μέσα στην συσκευασία των iPhone. Θα πρέπει λοιπόν να αποκτήσετε ακόμη έναν αντάπτορα USB-C to USB [$19 (USA) ή €29 (Ελλάδα)] αν θέλετε να μπορείτε να φορτίζετε το iPhone σας από το νέο σας MacBook Pro.

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon