Επιστροφή στην NVIDIA με τα νέα MacBook Pro (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του SemiAccurate η Apple θα επιστρέψει στην NVIDIA για την κάρτα γραφικών στα MacBook Pro εγκατελείπωντας την AMD μετά από μόλις έναν χρόνο.

Apple ATI nVidia

Η απόδοση των καρτών γραφικών ήταν πάντα προτεραιότητα για την Apple παρά τα προβλήματα που προκύπτουν στα «μικρά» μηχανήματα όπως το MacBook Air. Εξαιτίας νομικών προβλημάτων που επέβαλλε η Intel εταιρείες όπως η NVIDIA δεν μπορούσαν να κατασκευάσουν ενσωματωμένα γραφικά για τους επεξεργαστές της αναγκάζοντας την Apple να επιλέξει είτε τα ενσωματωμένα γραφικά της Intel είτε τους παλαιότερους Core 2 Duo που δεν είχαν αυτά τα νομικά κολλήματα.

Η εξέλιξη στα γραφικά, βέβαια, από την Intel μπόρεσε και επέτρεψε στην Apple την αποκλειστική χρησιμοποίησή τους στο «μικρό» MacBook Pro και στη σειρά των MacBook Air ενώ στα μεγαλύτερα MacBook Pro γίνεται χρήση και δεύτερης κάρτας. Στα τελευταία μοντέλα η δεύτερη αυτή κάρτα ήταν της AMD αλλά φαίνεται ότι θα επιστρέψουμε πάλι στην NVIDIA αν αληθεύει το δημοσίευμα.

Η αναφορά της ιστοσελίδας δεν αναφέρει κάτι για τα iMac που και αυτά χρησιμοποιούν κάρτες της AMD αν και η αλλαγή κατά πάσα πιθανότητα θα είναι καθολική για όλη τη σειρά υπολογιστών της Apple.

via MacRumors

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook