Επικείμενη αναβάθμιση στη σειρά MacBook Pro (;)

Δημοσίευμα του AppleInsider επικαλείται αποκλειστικές πηγές σχετικά με την πιθανότητα αναβάθμισης της σειράς των MacBook Pro πριν το τέλος του χρόνου.

MacBook Pro

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, εξαιτίας της καθυστέρησης των Ivy Bridge επεξεργαστών από την Intel η Apple σκέφτεται να αναβαθμίσει ελαφρώς τη σειρά MacBook Pro ώστε να καλύψει το κενό ενδιάμεσα και να παραμείνει στον ανταγωνισμό της αγοράς.

Η αναβάθμιση αυτή αναμένεται, μάλιστα, και πριν την προσεχή γιορτινή περίοδο και, ίσως, και πριν το τέλος του μήνα Σεπτέμβρη. Η Intel αναβάθμισε τη σειρά Sandy Bridge πρόσφατα προσφέροντας επεξεργαστές υψηλότερα χρονισμένους από αυτούς που βρίσκονται στα μοντέλα του Φεβρουαρίου 2011. Πέρα από αυτό, όμως, δεν αναμένονται σχεδιαστικές αλλαγές ή κάτι άλλο διαφορετικό.

Οι πιθανοί υποψήφιοι επεξεργαστές είναι οι νέοι 2.4GHz, 2.5GHz και 2.7GHz quad-core Core i7 που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις τωρινές 2.0GHz, 2.2GHz και 2.3GHz εκδόσεις. Αντίστοιχα για το MacBook Pro 13″ προσφέρεται κατάλληλα οι 2.5GHz και 2.6GHz dual-core Core i7 που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον τωρινό 2.3GHz.

H Intel αναμενόταν να κάνει διαθέσιμους τους Ivy Bridge -την επόμενη γενιά των Sandy Bridge- στα τέλη του 2011 αλλά η ημερομηνία μετατέθηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2012. Τώρα, όμως, η διαθεσιμότητα μεταφέρθηκε και άλλο για τον Απρίλη-Μάιο του 2012.

Η Apple δεν μπορεί να περιμένει σχεδόν ενάμιση χρόνο για να αναβαθμίσει τη σειρά των MacBook Pro εάν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά, οπότε στοχεύει σε μια ενδιάμεση μικρή αναβάθμιση χαρακτηριστικών μέχρι τα τέλη του 2011.

[via AppleInsider]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook