Καθολικό πρόχειρο: Copy/Paste από το iPhone σε Mac
up_icon
Applications iPhone Mac

Καθολικό πρόχειρο: Αποκόψτε ή αντιγράψτε περιεχόμενο από το iPhone σε Mac… και αντίστροφα!

11 Οκτωβρίου 2016 Vasilis Ananiadis

Καθολικό πρόχειρο: Αποκόψτε ή αντιγράψτε περιεχόμενο από το iPhone σε Mac… και αντίστροφα!

ios-10-and-mac-os-sierra

Αποκόψτε ή αντιγράψτε περιεχόμενο (για παράδειγμα μια λέξη ή μια εικόνα) στο iPhone σας και μετά επικολλήστε το σε άλλη συσκευή iOS ή σε υπολογιστή Mac και αντίστροφα.

Προκειμένου να λειτουργεί το Καθολικό πρόχειρο, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο iCloud με χρήση του ίδιου Apple ID σε όλες τις συσκευές σας. Όλες οι συσκευές σας πρέπει να είναι συνδεδεμένες σε Wi-Fi, να βρίσκονται εντός εμβέλειας Bluetooth μεταξύ τους (περίπου 10 μέτρα), να έχουν ενεργοποιημένο το Bluetooth και ενεργοποιημένο το Handoff (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω).

Το Καθολικό πρόχειρο απαιτεί iOS 10 και macOS Sierra.

Πρέπει να αποκόψετε, να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το περιεχόμενό σας εντός σύντομης χρονικής περιόδου.

Αντιγραφή ή αποκοπή
Αγγίξτε και κρατήστε πατημένη μια λέξη ή εικόνα για εμφάνιση των επιλογών και μετά επιλέξτε «Αντιγραφή» ή «Αποκοπή».

Επικόλληση
Αγγίξτε δύο φορές για να τοποθετήσετε ένα σημείο εισαγωγής και για εμφάνιση των επιλογών και μετά επιλέξτε «Επικόλληση».

Handoff

Συνεχίστε σε μια συσκευή αυτό που αρχίσατε σε μια άλλη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Handoff με τις εφαρμογές Mail, Safari, Pages, Numbers, Keynote, Χάρτες, Μηνύματα, Υπομνήσεις, Ημερολόγιο, Επαφές, ακόμη και με κάποιες εφαρμογές τρίτων. Για να λειτουργεί το Handoff, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο iCloud με το ίδιο Apple ID σε όλες τις συσκευές σας, οι οποίες πρέπει επίσης να βρίσκονται εντός της εμβέλειας Bluetooth μεταξύ τους (περίπου 10 μέτρα ή 33 πόδια).

Εναλλαγή συσκευών
Σαρώστε προς τα πάνω από την κάτω αριστερή γωνία της οθόνης κλειδώματος (όπου εμφανίζεται το εικονίδιο δραστηριότητας της εφαρμογής) ή μεταβείτε στην οθόνη πολυδιεργασίας και μετά αγγίξτε την εφαρμογή. Στο Mac, ανοίξτε την εφαρμογή που χρησιμοποιούσατε στη συσκευή iOS σας.

Απενεργοποίηση του Handoff στις συσκευές σας
Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» > «Γενικά» > «Handoff και εφαρμογές».

Απενεργοποίηση του Handoff στο Mac σας
Μεταβείτε στις «Προτιμήσεις συστήματος» > «Γενικά» και απενεργοποιήστε τη ρύθμιση «Επιτρέπεται το Handoff μεταξύ αυτού του Mac και των συσκευών σας iCloud».

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon