Μαζικές μηνύσεις κινεζικών εταιρειών κατά της Apple
up_icon
General

Μαζικές μηνύσεις κινεζικών εταιρειών κατά της Apple

13 Αυγούστου 2017 Vasilis Ananiadis

Μαζικές μηνύσεις κινεζικών εταιρειών κατά της Apple

Συνολικά 28 κινεζικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που κατασκευάζουν εφαρμογές για smartphones υπέβαλαν μήνυση κατά της Apple κατηγορώντας την για μονοπωλιακή συμπεριφορά και για το ότι αφαιρεί εφαρμογές τους από τo App Store, χωρίς εξηγήσεις.

Οι κινεζικές εταιρείες προσάπτουν στον αμερικανικό κολοσσό ότι έχει υπερβολικά υψηλές χρεώσεις για δικές τους εφαρμογές που αγοράζουν οι χρήστες μέσα από το App Store. Επιπλέον η Apple κατηγορείται ότι δεν δίνει λεπτομέρειες για την αιτία αφαίρεσης εφαρμογών και δεν απαντά στα αιτήματά τους στα κινεζικά – αυτό τις θέτει σε μειονεκτική θέση.

Τη μήνυση υπέβαλε εκ μέρους των 28 κινεζικών εταιρειών η νομική εταιρεία του Πεκίνου, Dare & Sure. Με αυτά τα θέματα ασχολείται η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, αρμόδια για υποθέσεις αθέμιτου ανταγωνισμού στην Κίνα, καθώς και η Υπηρεσία Βιομηχανίας και Εμπορίου. Κατά τον Λιν Γουέι, τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση, «διακρίνουμε έλλειψη διαφάνειας στον τρόπο λειτουργίας του App Store και σε αυτό το στάδιο θεωρούμε ότι η ενδεδειγμένη προσέγγιση είναι να γνωστοποιήσουμε τις ανησυχίες μας στην κυβέρνηση και εκείνη να κινητοποιηθεί».

H Apple υπογράμμισε ότι «κάθε πρόταση για ένταξη νέας εφαρμογής στο App Store από την Κίνα εξετάζεται και εγκρίνεται μέσα σε διάστημα 48 ωρών ή και λιγότερο». Πρόσθεσε ακόμη πως δεν γίνονται διακρίσεις μεταξύ των εταιρειών που δημιουργούν εφαρμογές. Ισχύουν ανεξαιρέτως για όλες οι ίδιες προδιαγραφές. Οπότε, αν απορριφθεί μία εφαρμογή ή απομακρυνθεί από το App Store, η αντίστοιχη εταιρεία έχει τη δυνατότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υποβάλει το αίτημά της να επανέλθει.

via news247

Προφανώς καμία από τις 28 εταιρείες δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τα “Terms and Agreements” τα οποία αποδέχτηκαν πριν ανεβάσουν τις εφαρμογές τους για αξιολόγηση στο App store.

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon