Υπό έρευνα η Motorola στην ΕΕ για παραβίαση των όρων FRAND

eu

Εγκρίθηκε το παράπονο που είχε καταθέσει η Apple και η Microsoft στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την διεξαγωγή έρευνας κατά της Motorola και της αδειοδότησης με λογικούς όρους FRAND πατεντών που κρίνονται απαραίτητες για τα πρότυπα GSM, 3G κτλπ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ξεκινήσει έρευνα για τους ίδιους λόγους εναντίον της Samsung και σήμερα ανακοίνωσε ότι και η Motorola Mobility Inc θα βρεθεί υπό το μικροσκόπιο.

Ο ρόλος της επιτροπής θα είναι να εξετάσει και να αποφανθεί για το αν η Motorola έχει χρησιμοποιήσει ορισμένες απαραίτητες πατέντες προς όφελος της και εναντίον του ανταγωνισμού παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους νόμους της ΕΕ. Η Motorola έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις πατέντες σε υποθέσεις αγωγών εναντίον της Apple και της Microsoft με τις δύο εταιρείες να ισχυρίζονται ότι η Motorola τους έχει προσφέρει αδειοδότηση αλλά με παράλογους όρους που αντιβαίνουν το πρότυπο FRAND.

Η Επιτροπή σημειώνει ότι η τήρηση της ανταγωνιστικότητας είναι σημαντική για την οικονομία και πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες σχετικά με το FRAND. H Google, η οποία έχει εξαγοράσει την Motorola, μάλλον θα χάσει ακόμα έναν άσο από το μανίκι της εάν η ΕΕ αποφανθεί κατά.

[via Engadget]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook