Νέοι iMac χωρίς Retina οθόνη το φθινόπωρο (;)

imac

H μη αναβάθμιση της σειράς iMac κατά τη διάρκεια του WWDC πριν λίγες μέρες προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και απορία για τον λόγο που η Apple αποφάσισε να αγνοήσει -τουλάχιστον προσωρινά- την desktop σειρά των υπολογιστών της.

Διάφορα δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών κάναν λόγο για αναβάθμιση της σειράς iMac με Retina οθόνη, όπως έγινε δηλαδή και με το MacBook Pro. O Marco Arment, ωστόσο, ο developer πίσω από το Instapaper [iTunes link], αναφέρει ότι έχει ακούσει πολλές πληροφορίες από διαφορετικές πηγές ότι παρόλο που το iMac θα αναβαθμιστεί το προσεχές φθινόπωρο δεν θα διαθέτει Retina οθόνες.

Είναι κατανοητό ότι ο ρυθμός παραγωγής για Retina οθόνες στο μέγεθος του 27-inch iMac και το bandwidth που θα απαιτείται θα δημιουργούσαν πολλά προβλήματα αλλά προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά το γεγονός ότι και πάλι η Apple επέλεξε να μην αναβαθμίσει το iMac με τους νέους Ivy Bridge, USB 3.0 κτλπ.

Είναι πολύ πιθανόν η Apple να έχει επιλέξει να περιμένει μέχρι την κυκλοφορία του OS X Mountain Lion τον Ιούλιο για να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα το νέο λογισμικό και το νέο hardware (μαζί με Mac mini, ίσως), όπως είχε κάνει και πέρσι με το OS X Lion και το MacBook Air.

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook