Και στην Ευρώπη παράπονα για την υποστήριξη 4G δικτύων από το νέο iPad

ipad

Μετά το θέμα που προέκυψε στην Αυστραλία σχετικά με την παραπλανητική διαφήμιση για το νέο iPad και της υποστήριξής του για τα δίκτυα 4G η Apple πρόσφερε τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων σε όσους καταναλωτές ένιωσαν ότι εξαπατήθηκαν.

Φαίνεται, όμως, ότι η υπόθεση έχει λάβει την προσοχή χωρών της Ευρώπης με την Wall Street Journal να αναφέρει ότι οι σουηδικές ρυθμιστικές αρχές σκέφτονται να διερευνήσουν το θέμα.

Ο Marek Andersson, δικηγόρος που εκπροσωπεί τους καταναλωτές στη Σουηδία, αναφέρει ότι έχει δεχθεί πολλά παράπονα από καταναλωτές εξαιτίας της διαφήμισης περί υποστήριξης δικτύων 4G από το νέο iPad.

«Αναρωτιέται κανείς εάν η διαφημιστική προώθηση για το νέο iPad είναι παραπλανητική. Παρόλο που το iPad είναι εξοπλισμένο με αυτή την τεχνολογία είναι συμβατό μόνο με δίκτυα των ΗΠΑ και του Καναδά. Η ερώτηση είναι εάν αυτή η διάκριση γίνεται ξεκάθαρη από τη μεριά της Apple», δηλώνει ο Andersson.

Εκτός, όμως, από τη Σουηδία παρόμοια κατάσταση εκτυλίσσεται και στην Αγγλία, όπου και εκεί οι αρχές λαμβάνουν παράπονα από καταναλωτές. Ωστόσο, και στην Αγγλία δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση ούτε έχει ξεκινήσει έρευνα τουλάχιστον προς το παρόν.

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook