Νέες φήμες για την αναβάθμιση των MacBook Pro

Νέο δημοσίευμα σε ξένη ιστοσελίδα αναφέρει μερικές αποκλειστικές πληροφορίες για την επερχόμενη αναβάθμιση της σειράς MacBook Pro που αν τελικά επιβεβαιωθούν μιλάμε για τρομερά μηχανήματα.

Γενικότερα, όλα τα μοντέλα θα είναι περίπου 15% με 20% ελαφρύτερα από τους προκατόχους τους μιας και θα χρησιμοποιηθεί ένα νέο άμορφο κράμα, την συμφωνία για το οποίο έχουμε αναφέρει σε παλιότερο δημοσίευμα.

macbook pro family

Επίσης, γίνεται λόγος για μια νέα τεχνολογία μπαταρίας που επιτρέπει στην Apple την διάθεση 20% περισσότερης αυτονομίας στην ίδια χωρητικότητα κάτι που θα βελτιώσει τους χρόνους σε όλα τα μοντέλα.

Ακόμα, θα υπάρξει μια πιο «λεία» επιφάνεια στις άκρες για να εξαλειφθεί ο προβληματισμός με τις «απότομες γωνίες» που εξέφρασαν μερικοί χρήστες αλλά δεν θα είναι τόσο έντονη αυτή η αλλαγή.

Τέλος, η Apple θα χρησιμοποιήσει μια νέου τύπου οθόνη με χαμηλότερη κατανάλωση χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες ενώ θα μειωθούν σημαντικά οι τιμές των αναβαθμίσεων σε RAM και SSD.

Συγκεκριμένα, το 13″ μοντέλο θα εξοπλιστεί με Sandy Bridge επεξεργαστές και με τη δυνατότητα οθόνης υψηλής ανάλυσης στα 1440×900 (glossy ή matte). Το 13″ μοντέλο θα διατηρήσει τον οπτικό δίσκο στα πλαϊνά, η αυτονομία θα φτάσει τις 12 ώρες και το βάρος θα μειωθεί από τα 4.5 pounds στα 3.7 pounds.

To 15″ μοντέλο θα εξοπλιστεί με Sandy Bridge επεξεργαστές με την αυτονομία να φτάνει τις 11 ώρες ενώ θα διατηρήσει την επιλογή της high-res οθόνης προσθέτοντας, όμως, την επιλογή matte και για την standard επιλογή. Το ενδιαφέρον με το εν λόγω μοντέλο έγκειται στο γεγονός της ύπαρξης μιας επιλογής για την αντικατάσταση του οπτικού δίσκου. Οι χρήστες θα μπορούν πολύ εύκολα να αξιοποιήσουν τον χώρο αυτό είτε διατηρώντας τον οπτικό δίσκο είτε προσθέτοντας έναν δεύτερο σκληρό ή κάποια άλλη SATA συσκευή. Το βάρος του MacBook Pro θα μειωθεί από τα 5.8 pounds στα 4.6 pounds. Tέλος, θα προστεθεί άλλη μία θύρα USB στα δεξιά της συσκευής και μια ExpressCard/34.

To 17″ μοντέλο θα εξοπλιστεί και αυτό με Sandy Bridge επεξεργαστές, αυτονομία 11 ωρών και την ίδια επιλογή για οπτικό δίσκο ή σκληρό δίσκο του 15″ μοντέλου. Θα έχει και αυτό μια έξτρα θύρα USB  στα δεξιά (4 συνολικά) και το βάρος του θα μειωθεί στα 5.3 pounds ενώ θα διαθέτει και μια εξελιγμένη κάρτα γραφικών που δεν θα διατίθεται στα υπόλοιπα μοντέλα.

Οι τιμές θα διαμορφωθούν στα $1099 για το 13″, $1549 για το 15″ και $2099 για το 17″

Νομίζω ότι ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών σε αυτές τις τιμές κατατάσσει τα MacBook Pro πολύ υψηλά έναντι του ανταγωνισμού. Μένει να δούμε αν όντως θα υλοποιηθούν αυτά.

[via]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook