Η Nokia στηρίζει την Apple σε έφεση για την απαγόρευση προϊόντων της Samsung

Apple Samsung Court

Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι η Nokia έχει ταχθεί στο πλευρό της Apple υποστηρίζοντας αίτημα της εταιρείας από το Cupertino για την απαγόρευση προϊόντων της Samsung στις ΗΠΑ καθιστώντας την πρακτικά έναν πολύτιμο σύμμαχο στις δικαστικές διαμάχες των δύο κατασκευαστών.

Οι Apple και Nokia, οι οποίες έχουν έρθει σε κοινή συμφωνία αδειοδότησης από το 2011, επιχειρηματολογούν ότι η δικαστής Lucy Koh έκανε λάθος στην απόφασή της να απαιτήσει από την Apple να αποδείξει «αιτιώδη συνάφεια» μεταξύ των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που η εταιρεία υποστηρίζει ότι παραβιάζονται από συσκευές της Samsung και της δημοτικότητας αυτών έτσι ώστε να εγκρίνει την παραβίαση.

«Μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να προκαλέσει ζημία μεγάλου εύρους στο πεδίο της προστασίας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε εκπρόσωπος της Nokia, η οποία είναι και η μοναδική εταιρεία που υπέβαλλαν τέτοιο υπόμνημα υπέρ της Apple.

H Apple ζήτησε την γρήγορη εκδίκαση της έφεσης αλλά το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αυτή ορίζοντας την υπόθεση σε τριμελή επιτροπή, η οποία και θα την εξετάσει πρώτη.

[via Reuters]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook