Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εγκρίνει την εξαγορά των πατεντών της Nortel

Την προηγούμενη χρονιά είχαμε αναφερθεί στην συμμετοχή της Apple και άλλων εταιρειών, όπως η Microsoft, EMC, RIM και Sony για την εξαγορά 6,000 πατεντών της χρεοκοπημένης πλέον Nortel για το ποσό των 4.5 δις δολαρίων.

Nortel

Το σύνολο των εταιρειών αυτών με την ονομασία “Rockstar Consortium” ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε και την έγκριση του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης για την εξαγορά των πατεντών.

Η επικύρωση από το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης έρχεται μετά τις αντίστοιχες επικυρώσεις από τη Διεθνή Επιτροπή Ανταγωνισμού, τις Καναδικές αρχές καθώς και το δικαστήριο υπεύθυνο για την χρεοκοπία της Nortel.

Πληροφορίες σχετικά με την εξαγορά των πατεντών αναφέρουν ότι η Apple συνείσφερε πάνω από τα μισά χρήματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας -2.6 δις δολάρια- και διαθέτει την κυριότητα ορισμένων σημαντικών πατεντών της Nortel με τις υπόλοιπες εταιρείες να έχουν λάβει δικαιώματα αδειοδότησης.

Η Rockstar ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή των σχεδίων της για σύναψη συμφωνιών αδειοδότησης με εταιρείες που χρησιμοποιούν την πνευματική της ιδιοκτησία. Με άλλα λόγια αναμείνατε περισσότερες αγωγές στο μέτωπο των πατεντών κάποιες από τις οποίες μπορεί να αποφέρουν δυσάρεστα αποτελέσματα για μερικές εταιρείες του χώρου.

via MacRumors

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook