Opera Neon: Μία νέα πρόταση στους web browser που αξίζει να δοκιμάσεις
up_icon
Applications

Opera Neon: Μία νέα πρόταση στους web browser που αξίζει να δοκιμάσεις

12 Ιανουαρίου 2017 Elpidis Christos

Opera Neon: Μία νέα πρόταση στους web browser που αξίζει να δοκιμάσεις

Η Opera ξεκινά το 2017 με το λανσάρισμα ενός νέου web browser, ο οποίος πηγαίνει την έννοια της πλοήγησης στο Internet σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο από αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Ο Opera Neon θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως web λειτουργικό σύστημα που “ζει” στην πλάτη του macOS ή του Windows OS.

Η φιλοσοφία πίσω από την δημιουργία του Opera Neon είναι απλή και βασίζεται στο πιο λογικό συμπέρασμα: οι χρήστες ξοδεύουν την περισσότερη ώρα μέσα στους web browsers, επομένως, το περιβάλλον χρήσης θα πρέπει να θυμίζει εφαρμογή και να προσφέρει χρήσιμες λειτουργίες όπως έξυπνο σύστημα διαχείρισης των καρτελών, απλό split-screen και floating menu με συντομεύσεις που επιλέγει ο χρήστης ανάλογα με τις ανάγκες του. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί ένα video σε pop-up παράθυρο που θα ανοίγει μέσα στην συγκεκριμένη καρτέλα και να συνεχίζει ταυτόχρονα την πλοήγηση του.

Η εταιρεία αναφέρει ότι ο Opera Neon είναι ένας concept web browser και πολλές από τις λειτουργίες του θα ενσωματωθούν στη νέα έκδοση του κλασικού Opera browser που θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις λειτουργίες του Opera Neon στο παρακάτω video και, γιατί όχι, να τον δοκιμάσετε στον υπολογιστή σας (download link).

via techgear

Elpidis Christos

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

macuser_icon