Πώς να ενεργοποιήσετε το Continuity σε παλαιότερους υπολογιστές

continuityΜία από τις πλέον ενδιαφέρουσες λειτουργίες που φέρνει το Yosemite σε συνδυασμό με το iOS 8 είναι το Continuity (Handoff, Instant Hotspot, Airdrop με συσκευές iOS), ωστόσο η Apple αποφάσισε να υποστηρίζεται όχι από όλους αλλά από τους τελευταίους μόνο υπολογιστές με Bluetooth 4.0 (Macbook Air Mid 2012 και μετά, MacBook Pro/Mac Mini/iMac Late 2012 και μετά, Mac Pro Late 2013).

Τον περιορισμό αυτό έρχεται να καταργήσει ένα νεο εργαλείο ονόματι OS X Continuity Activation Tool που φέρνει υποστήριξη και σε παλαιότερα μοντέλα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο υπολογιστής να διαθέτει ενσωματωμένη την ασύρματη τεχνολογία Bluetooth 4.0 και να μη γίνεται χρήση  Bluetooth 4.0 USB dongle.

Το νέο εργαλείο θα βρείτε εδώ.


 • Suker13

  “Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο υπολογιστής να διαθέτει ενσωματωμένη την ασύρματη τεχνολογία Bluetooth 4.0 και να μη γίνεται χρήση Bluetooth 4.0 USB dongle.”

  Μα αν έχει Bluetooth 4 για ποιο λόγο να βάλουμε το tool αφού θα υποστηρίζεται από μόνο του.

  • Το Mac Mini του 2011 που έχω εγώ έχει BT 4 παρόλα αυτά δε το υποστηρίζει, καθώς η Apple αποφάσισε να υποστηρίξει τα μηχανήματα από το 2012 και μετά.

   • Suker13

    ok. Δεν το ήξερα αυτό.

   • Νικολας

    παιδιά απ την στιγμή που εχεις iphone 5 και πάνω ολα αυτα γίνονται.

  • rafkt

   Με μικρό επέμβαση σε macbook late 2011 βάζεις bluetooth 4.0 κ έπειτα με τη χρήση του tool αυτού ενεργοποιείς το continuity. Ίσως είναι η κυριότερη χρήση του εργαλείου αυτού 😉 …