Αντικρουόμενες αναφορές για το μερίδιο του OS X Lion

Αντικρουόμενες είναι οι αναφορές σχετικά με τη διείσδυση του OS X Lion στους χρήστες Mac αφού το διαφημιστικό δίκτυο Chitika και η εταιρεία αναλύσεων Net Applications δημοσιεύουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, η Chitica παρουσιάζει στις μετρήσεις της το Lion να κατέχει το 1.5% της συνολικής αγοράς λειτουργικών ενώ η αύξησή του έχει μειωθεί σε ρυθμούς της τάξης του 0.98%


Μάλιστα, ανάμεσα στους χρήστες Mac το Lion βρίσκεται εγκατεστημένο στο 16% των χρηστών σημειώνοντας πολύ μικρή άνοδο σε σχέση με το το 14.18% της προηγούμενης αναφοράς.

Αντίθετα, η Net Applications παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα παρουσιάζοντας το OS X Lion να κατέχει το 30% της αγοράς μεταξύ των χρηστών Mac σημειώνοντας μια σταθερή ανάπτυξη αν και συνεχίζει να παραμένει πίσω από το Snow Leopard.

Ο λόγος για αυτή τη διαφορά πιθανότατα οφείλεται στον τρόπο που η Chitika συλλέγει τα δεδομένα αφού η εταιρεία εστιάζει κυρίως σε mobile διαφημίσεις μειώνοντας αρκετά την αξιοπιστία της σε μετρήσεις για desktop.

Αντίθετα, η Net Applications παρακολουθεί την κίνηση στο διαδίκτυο μέσα από ένα ευρύ δίκτυο από web servers αυξάνοντας σαφώς την αξιοπιστία των δικών της αποτελεσμάτων.

via Chitica, Net Applications

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook