Ορισμός μηνύματος στην οθόνη κλειδώματος

 

Lock Screen

Με το OS X έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε ένα μικρό κείμενο στην οθόνη κλειδώματος του υπολογιστή σας προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικές πληροφορίες που ενδεχομένως αποδειχτούν σωτήριες.

Για παράδειγμα, μπορείτε να παραθέσετε τρόπους επικοινωνίας έτσι ώστε σε περίπτωση που χάσετε με κάποιον τρόπο τον υπολογιστή να υπάρχει τρόπος επιστροφής. Είχαμε δει κάτι παρόμοιο στο iPhoneHellas.gr για το iPad, μόνο που εδώ γίνεται απευθείας από το σύστημα.

Αν δεν διαθέτετε φορητό υπολογιστή, οπότε δεν έχει νόημα να παραθέσετε τρόπους επικοινωνίας, μπορείτε να βάλετε κάτι άλλο πιο δημιουργικό: ένα αστείο, ένα quote ή ό,τι θέλετε.

Πηγαίνετε στο  -> Προτιμήσεις συστήματος -> Ασφάλεια και απόρρητο και επιλέξτε το ‘Κάντε κλικ στην κλειδαριά για να κάνετε αλλαγές’. Δώστε τον κωδικό σας και μετά επιλέξτε το ‘Ορισμός μηνύματος κλειδώματος’.

login_screen_message_how_to

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπορείτε να γράψετε το κείμενο που θέλετε. Έχετε υπόψιν ότι θα εμφανίζονται οι τρεις πρώτες γραμμές του μηνύματος σας. Για τις υπόλοιπες ο χρήστες θα πρέπει να κάνει scroll down για να δει ολόκληρο το μήνυμα. Καλό θα ήταν ως εκ τούτου να απεικονίζονται οι σημαντικές πληροφορίες στις τρεις πρώτες γραμμές.

Tip: Για να αλλάξετε γραμμή ή να αφήσετε κενό πατήστε τον συνδυασμό Control+Enter.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook