Διανομή ταινιών για τα Όσκαρ μέσω iTunes

Τα τηλεοπτικά στούντιο μελετούν την πιθανότητα διανομής των ταινιών τους για την επερχόμενη εκδήλωση των Όσκαρ μέσω του iTunes καταργώντας με αυτόν τον τρόπο το συμβατικό τρόπο με τα DVD και ελαχιστοποιώντας την πειρατεία ακυκλοφόρητων ταινιών.

Oscars

Μέχρι τώρα, οι εταιρείες διένειμαν αντίγραφα των ταινιών στα μέλη της Ακαδημίας αλλά ο τρόπος αυτός δεν προστάτευε από την πειρατεία αφού η αντιγραφή και μετάδοση των ταινιών αυτών είναι εξαιρετικά απλή. Ιστοσελίδες torrent πληθαίνουν με τέτοια αρχεία την περίοδο αυτή και διαδίδονται ευρέως στο κοινό.

Για να καταπολεμήσει αυτό το πρόβλημα η Fox Searchlight κανόνισε μια ειδική συμφωνία με την Apple για την προβολή της ταινίας Black Swan μέσω του iTunes στα 100,000 μέλη της Ακαδημίας χρησιμοποιώντας ειδικό κωδικό. Ο μυστικός κωδικός επέτρεπε στα μέλη να προβάλλουν την ταινία μέσα σε 24 ώρες -όπως συμβαίνει με το σύστημα ενοικίασης στο iTunes. Την ίδια τακτική ακολούθησαν και άλλα στούντιο, όπως η Paramount Pictures και η Focus Features.

H παράνομη διανομή ταινιών από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση των συνολικών πωλήσεων των DVD που από τα $20.6 δις το 2006 έπεσε στα $14 δις το 2010

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook