Διαθέσιμο το Parallels Desktop 7

Η νέα έκδοση του Parallels Desktop 7 για Mac είναι πλέον διαθέσιμη για όλους τους χρήστες.

Το Parallels ανήκει στην κατηγορία των virtual machines και επιτρέπει στους χρήστες την ταυτόχρονη λειτουργία λογισμικού Windows, Linux, Snow Leopard Server και πλέον και του Lion. H προσθήκη του Lion είναι μόλις μία από τις 90 νέες δυνατότητες του προγράμματος.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Parallels 7 είναι κατά 60% πιο γρήγορο από την προηγούμενη έκδοση κατά την επαναφορά των Windows και περίπου 45% πιο γρήγορο στα 3D γραφικά. Και φυσικά, το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα λειτουργίας μιας ακόμη έκδοσης του Lion και της υποστήριξης screen mode, Launch Pad, Mission Control σε Windows εφαρμογές.

Επίσης, το Parallels 7 μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει την ενσωματωμένη iSight/FaceTime κάμερα ταυτόχρονα στα Windows και στο OS X.

Προσφέρεται, ακόμα, η δυνατότητα ελέγχου του Parallels από τις iOS συσκευές μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής Parallels Mobile [link], η οποία κοστίζει αρχικά $4.99 και αργότερα $19.99.

Τέλος, στο Parallels 7 θα βρείτε και μια νέα δυνατότητα με τίτλο Windows on Demand, η οποία επιτρέπει την άμεση αγορά και εγκατάσταση ενός αντιγράφου των Windows 7 στο Mac με χρήση virtual machine σε περίπτωση που δεν διαθέτετε ήδη κάποιο αντίγραφο.

Το Parallels Desktop 7 διατίθεται προς $79.99 (πλήρης έκδοση) ή $39.99 (μαθητική έκδοση). Η αναβάθμιση από τις προηγούμενες δύο εκδόσεις του προγράμματος θα σας κοστίσει $49.99. Εάν αγοράζετε για πρώτη φορά Mac μπορείτε να αγοράσετε και μια βοηθητική έκδοση που περιέχει οδηγούς χρήσης κτλπ έναντι $99.99. Περισσότερα εδώ.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook