Η συνέντευξη τύπου για την έγκριση του Campus 2 με τον Peter Oppenheimer [Video]

Campus 2

Την Τετάρτη εγκρίθηκε μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις η κατασκευή του νέου Campus της Apple από το δημοτικό συμβούλιο του Cupertino. Σήμερα, δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο ένα βίντεο μιας συνέντευξης τύπου για την ανακοίνωση αυτής της έγκρισης στην οποία παρευρέθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις ο Peter Oppenheimer, πρώτος αντιπρόεδρος και επικεφαλής οικονομικών της Apple.

Δείτε το βίντεο:

Το Campus 2 ήταν το τελευταίο φιλόδοξο σχέδιο του Steve Jobs που αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια περιλαμβάνοντας ένα τετραώροφο κτήριο σε μορφή διαστημοπλοίου ικανό για να στεγάσει πάνω από δώδεκα χιλιάδες υπαλλήλους σε μια έκταση περίπου 260 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Η Apple σημειώνει ότι το νέο campus θα ενισχύσει την ευρύτερη περιοχή τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά βελτιώνοντας τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, προσθέτοντας πάνω από δύο χιλιάδες δέντρα που θα αντικαταστήσουν χώρους πάρκινγκ. Τονίζει, επίσης, την περιβαλλοντική πλευρά της κατασκευής δεσμευόμενη για τη χρησιμοποίηση 100 τοις εκατό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας ηλιακής εγκατάστασης.

Η κατασκευή του Campus 2 αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2016 καθώς η εταιρεία σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους κατέθεσε αναθεωρημένα σχέδια πριν λίγους μήνες. Ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν στα $3 δις αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκτιναχθεί στα $5 διςεξαιτίας ουσιαστικά του Steve Jobs, του οποίου η εμμονή για τον σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής έχει οδηγήσει στην επιλογή ακριβών μεθόδων.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook