“The Steve Jobs Building” και το campus της Pixar [Photos]

Pixar

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στο ‘The Steve Jobs Building‘, το κεντρικό κτήριο της Pixar που μετά τον θάνατο του Steve Jobs έλαβε την ονομασία του προς τιμήν του. Το campus της εταιρείας βρίσκεται βόρεια του Oakland στην περιοχή του Emeryville της Καλιφόρνια, εκτός Hollywood, με το συγκεκριμένο διώροφο κτήριο αποτελεί την «καρδιά» της Pixar στεγάζοντας περίπου 700 ανθρώπους.

H ονομασία, ωστόσο, δεν είναι το μόνο που μοιράζεται το κτήριο με τον Steve Jobs. «Μιας και ο Steve δεν έκανε στην πραγματικότητα τις ταινίες μας, το ίδιο το κτήριο έγινε το project του», αναφέρει ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας, Ed Catmull. «Αυτό είναι το μοναδικό κτήριο που σχεδίασε ο Steve και κατάφερε να τελειώσει».

Το Buzzfeed μίλησε και με τον Craig Payne, επικεφαλής σχεδιασμού που ο Steve έφερε στην Pixar από την NeXT. «O Steve λατρεύει τη διαδικασία σχεδιασμού. Αναμείχθηκε με κάθε λεπτομέρεια αυτού του κτηρίου, μέχρι τα χερούλια των γραφείων». «Αρχικά θα κατασκευάζαμε τέσσερα κτήρια, γύρω από μια πλατεία. Ο Steve το σκέφτηκε και αποφάσισε ότι ήθελε τους πάντες κάτω από μία σκεπή, και, επίσης, δεν ήθελε παραπάνω από δύο ορόφους, οπότε έγινε ένα πολύ μεγάλο κτήριο». Η περιοχή είναι γνωστή ως “το Αίθριο”, ένας τεράστιος χώρος σε καθεδρική μορφή που βρίσκεται στην είσοδο για την υποδοχή των επισκεπτών και διακοσμείται με τη συλλογή Oscars, Golden Globes και Annie Awards καθώς και με κατάλληλα themes ανάλογα με την ταινία που προωθείται εκείνη την περίοδο. Αυτό τον καιρό θα βρείτε σε πραγματικές διαστάσεις τους Mike Wazowski και James “Sulley” Sullivan του Monsters University.

O Steve ήθελε να έρχεται κόσμος σε αυτή την περιοχή για γίνονται διαρκώς συζητήσεις μεταξύ των εργαζομένων. «Όταν κάτι καλό συμβαίνει, επειδή υπάρχει το δυνατό κέντρο, τότε διαδίδεται πολύ γρήγορα και στο υπόλοιπο του κτηρίου», προσθέτει ο Catmull. Για να ενισχύσει το κέντρο ο Jobs τοποθέτησε το εστιατόριο σε αυτή την περιοχή αλλά και τις μοναδικές τουαλέτες του κτηρίου. «Πρέπει πραγματικά να έρθεις εδώ. Δεν έχεις άλλη επιλογή». Ενδιαφέρον παρουσιάζει, ωστόσο, και η κατασκευή του κτηρίου. Από την «ρομαντικότητα» του χάλυβα και τον τρόπο σύνδεσής του μέχρι το χρώμα των τούβλων ο Jobs ήταν πολύ συγκεκριμένος με τις απαιτήσεις του!

Όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι η Pixar επιτρέπει σε κάθε υπάλληλο έναν βαθμό ελευθερίας σχετικά με τη διαχείριση και την διακόσμηση του προσωπικού τους χώρου. «Υπάρχουν πολλά πράγματα εδώ που ο Steve δεν ενέκρινε. Αλλά η άποψή του ήταν ότι ήταν επιλογή μας», αναφέρει ο Catmull.

Από το 2000 μέχρι σήμερα, βέβαια, το campus της Pixar έχει επεκταθεί σε σημαντικό βαθμό με πολλές προσθήκες που δεν είχαν όλες την έγκριση του Jobs. Πρόσφατα άνοιξε ένα κέντρο άθλησης που περιλαμβάνει beach volleyball, γήπεδο μπάσκετ, γιόγκα, πιλάτες, γυμναστήριο κτλπ. Η προ-παραγωγή, επίσης, μεταφέρθηκε σε ένα νέο τριώροφο κτήριο, στο οποίο δεν επιτράπηκαν οι φωτογραφίες χάριν μυστικότητας.

Το άρθρο κλείνει με μια αναφορά στην πινακίδα “The Steve Jobs Building” που προστέθηκε στο κτήριο τον περασμένο Νοέμβριο. Η αποκάλυψη της έγινε ένα πρωινό όταν οι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο – πολλοί από αυτούς χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο – για την ειδική παρουσίαση από τον Payne. Όταν ήρθε η στιγμή για τα αποκαλυπτήρια ο Payne τράβηξε το κάλυμμα και το “T” από τη λέξη “The” έπεσε στα πλάγια. «Παραλίγο να πεθάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Payne. «Ο John το θεώρησε πολύ αστείο. Είπε: “Είναι απλά ο Steve, παίζει μαζί μας”».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook