Οι εκδότες αντιδρούν στον τρόπο τιμωρίας της Apple από το Yπουργείο Δικαιοσύνης στην υπόθεση των e-books

iBook

Οι πέντε εκδότες που κατηγορούνταν μαζί με την Apple στην υπόθεση με τα e-books για συνωμοσία στην αύξηση των τιμών αντιδρούν στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον τρόπο τιμωρίας της εταιρείας από το Cupertino.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του Υπουργείου περιλαμβάνει τον τερματισμό των τρεχουσών συμφωνιών της Apple με τους εκδότες και την απαγόρευση νέων διαπραγματεύσεων για τα επόμενα χρόνια με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται για την ανταγωνιστικότητα της αγοράς. Οι εκδότες επιχειρηματολογούν με επίσημη καταγγελία ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχουν την δυνατότητα νέων συμφωνιών με το μοντέλο agency (το μοντέλο του App Store) αφήνοντας την Apple χωρίς κανέναν περιορισμό όσον αφορά την τιμολόγηση.

Οι πέντε εκδότες είναι οι HarperCollins, Lagardère SCA’s Hachette, CBSCorp.’s CBS Simon & Schuster, Penguin Random House και Georg von Holtzbrinck GmbH’s Macmillan. Η Apple έχει χαρακτηρίσει την απόφαση του Υπουργείο «δρακόντεια» και έχει ζητήσει την άμεση απόρριψη του εντάλματος ή του περιορισμού του εύρους του. Η υπόθεση θα συζητηθεί στις 9 Αυγούστου. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την αίτηση της Apple εδώ.

[via WSJ]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook