Αποτελέσματα τρίτου οικονομικού τριμήνου για το 2010

Tα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2010 είναι εντυπωσιακά για την Apple.

H Apple πούλησε 3.47 εκατομμύρια Mac αυτό το τρίμηνο (33% αύξηση από πέρσυ) καταρρίπτοντας νέο ρεκόρ για την εταιρεία, 8.4 εκατομμύρια iPhone (61% αύξηση από πέρσυ), 9.41 εκατομμύρια iPod (8% μείωση από πέρσυ) και 3.27 εκατομμύρια iPad.

O Steve Jobs ενθουσιασμένος δηλώνει ότι αυτό το τρίμηνο ήταν το πιο πετυχημένο για την Apple

“It was a phenomenal quarter that exceeded our expectations all around, including the most successful product launch in Apple’s history with iPhone 4. iPad is off to a terrific start, more people are buying Macs than ever before, and we have amazing new products still to come this year.”

Το συνολικό απόθεμα μετρητών της Apple ανέρχεται πλέον στα $45.8 δις ($41.7 δις το προηγούμενο τρίμηνο του 2010)

Mac

3.47 εκατομμύρια υπολογιστές Mac πουλήθηκαν το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2010 σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων για την Apple με αύξηση κατά 100,000 κομμάτια. Δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα κάλυψης της ζήτησης ενώ η δημοτικότητα των desktop μειώνεται γιατί οι καταναλωτές στρέφονται προς τα προϊόντα φορητότητας.

iPhone

To iPhone είχε μια μέση τιμή πώλησης $595 σημειώνοντας ισχυρές πωλήσεις σε Ασία, Ευρώπη και Ιαπωνία με το 60% του Forune 500 να χρησιμοποιούν iPhone. Oι χρήστες έχουν κατεβάσει 5δις εφαρμογές από το App Store και η ζήτηση για το iPhone 4 είναι ιδιαίτερα υψηλή με το πρόβλημα της κεραίας να μην έχει καθόλου αντίκτυπο (Το iPhone 4 κυκλοφόρησε τρεις μέρες πριν τη λήξη του οικονομικού τριμήνου).

Το ποσοστό επιστροφής του iPhone 4 παραμένει χαμηλότερο από αυτό του iPhone 3GS και μάλιστα το ποσοστό που το έχουν επιστρέψει για πρόβλημα λήψης είναι σχεδόν μηδαμινό. Γενικότερα, η ζήτηση είναι τεράστια και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πιο γρήγορα.

Σχετικά με το iAd o CFO της Apple ανακοίνωσε ότι επιδιώκουν να αποτελέσει ισχυρή πηγή εσόδων χωρίς, όμως, να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία αποτελεί το σχόλια για το data center στη Βόρεια Καρολίνα που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και να αξιοποιηθεί αμέσως μετά πιθανότητα για τη νέα on-the-cloud μορφή του iTunes.

Aποκλείστηκε, τέλος, η πιθανότητα λήξης της συνεργασίας με την AT&T

iPad

Ο τζίρος από το iPad ήταν στα $2.1 δις με μέση τιμή πώλησης τα $640 και μεγαλύτερη διάθεση σε περισσότερες χώρες στις 23 Ιουλίου. Ήδη το 50% του Fortune 100 χρησιμοποιούν το iPad. Kαι εδώ η Apple αντιμετωπίζει ισχυρή ζήτηση βρίσκοντας τα σκούρα στην παραγωγή και κάλυψη των αναγκών, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί αρνητικό γεγονός για την Apple αφού υποδηλώνει τεράστια απήχηση. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, μάλιστα, ότι η πορεία του iPad δεν ακολουθεί την κλασική καμπύλη μιας νέας συσκευής. Το iPad έγινε με την πρώτη μεγάλη επιτυχία.

Ελπίζουν, τέλος, ότι το iPad θα ακολουθήσει τον αντίκτυπο που έχουν τα iPod και iPhone στην εισαγωγή νέων χρηστών στον κόσμο των Mac.

iPod

Oι πωλήσεις του iPod touch ήταν πολύ καλές, αυξανόμενες 48% ετησίως.

Το μερίδιο αγοράς του iPod είναι πάνω από το 70% παραμένοντας το top-selling προϊόν διεθνώς.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook