Η διαφορά στην απόδοση των νέων Retina MacBook Pro του 2013

retina

Η Apple την προηγούμενη βδομάδα προχώρησε σε αναβάθμιση της σειράς MacBook Pro με Retina οθόνη με μικρή βελτίωση στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και ελαφρά μείωση τιμών. Χάριν στα αποτελέσματα του Geekbench 2 μπορούμε με εξάγουμε ότι η μικρή αυτή βελτίωση είναι της τάξης του 3 με 5 τοις εκατό.

Συγκεκριμένα, για το 15-άρι Retina MacBook Pro η αναβάθμιση στον επεξεργαστή ήταν κατά 100MHz σε κάθε κατηγορία, κάτι που δικαιολογεί την μικρή αυτή αύξηση στις επιδόσεις, όπως βλέπετε και στον παρακάτω πίνακα:


Θα παρατηρήσετε ότι το Retina MacBook Pro του 2012 στα 2.7GHz είναι ελαφρώς γρηγορότερο σε σχέση με το Retina MacBook Pro του 2013 στα 2.7GHz. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα δύο μοντέλα διαθέτουν διαφορετικό ποσό μνήμης cache μεταξύ τους που εξηγεί αυτή την πρακτικά ανεπαίσθητη διαφορά στη βαθμολογία.

Όσον αφορά το 13-άρι Retina MacBook Pro βλέπουμε και εδώ μια διαφορά της τάξης του 3 με 5 τοις εκατό σύμφωνη με τα αποτελέσματα του παρακάτω πίνακα:

Υπενθυμίζουμε, ότι μπορείτε να ενημερωθείτε για τις νέες μειωμένες τιμές των Retina MacBook Pro στην Ελλάδα σε προηγούμενο δημοσίευμά μας.

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook