Σημαντική βελτίωση στο scrolling στα Retina MacBook Pro με την τελευταία έκδοση του WebKit

Ένα από τα παράπονα των χρηστών των Retina MacBook Pros αφορά τη αισθητά προβληματική απόδοση της συσκευής κατά το scrolling σε σελίδες με πολλές φωτογραφίες, όπως για παράδειγμα αυτή του Facebook.com. Προφανώς, το θέμα έχει σχέση με την Retina οθόνη και την αδυναμία της κάρτας γραφικών να κρατήσει ένα σταθερό frames per second (σε ορισμένες περιπτώσεις πέφτει μέχρι τα 20fps).

Με την κυκλοφορία του Mountain Lion υπήρξε μια μικρή βελτίωση αλλά όχι αισθητή. Το Anandtech σημειώνει, ωστόσο, ότι η τελευταία nightly build του WebKit, η open source μηχανή πάνω στην οποία βασίζεται ο Safari, βελτιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα frames κατά το scrolling. Σε δοκιμές μεταξύ Safari 6.0.2 και της nightly build r135516 του WebKit η διαφορά ήταν 20 fps και 50 fps αντίστοιχα.

safari

Ας ελπίσουμε ότι η αναβάθμιση αυτή θα έρθει κάποια στιγμή και επίσημα στον Safari φέρνοντας την βελτίωση που απεγνωσμένα χρειάζονται οι χρήστες των Retina MacBook Pros. Μπορείτε να δοκιμάσετε και εσείς την τελευταία έκδοση του WebKit εδώ.

[via Anandtech]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook