Σημαντική βελτίωση στο scrolling στα Retina MacBook Pro με την τελευταία έκδοση του WebKit

Ένα από τα παράπονα των χρηστών των Retina MacBook Pros αφορά τη αισθητά προβληματική απόδοση της συσκευής κατά το scrolling σε σελίδες με πολλές φωτογραφίες, όπως για παράδειγμα αυτή του Facebook.com. Προφανώς, το θέμα έχει σχέση με την Retina οθόνη και την αδυναμία της κάρτας γραφικών να κρατήσει ένα σταθερό frames per second (σε ορισμένες περιπτώσεις πέφτει μέχρι τα 20fps).

Με την κυκλοφορία του Mountain Lion υπήρξε μια μικρή βελτίωση αλλά όχι αισθητή. Το Anandtech σημειώνει, ωστόσο, ότι η τελευταία nightly build του WebKit, η open source μηχανή πάνω στην οποία βασίζεται ο Safari, βελτιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα frames κατά το scrolling. Σε δοκιμές μεταξύ Safari 6.0.2 και της nightly build r135516 του WebKit η διαφορά ήταν 20 fps και 50 fps αντίστοιχα.

safari

Ας ελπίσουμε ότι η αναβάθμιση αυτή θα έρθει κάποια στιγμή και επίσημα στον Safari φέρνοντας την βελτίωση που απεγνωσμένα χρειάζονται οι χρήστες των Retina MacBook Pros. Μπορείτε να δοκιμάσετε και εσείς την τελευταία έκδοση του WebKit εδώ.

[via Anandtech]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook


  • Δημητρης

    Δεν ειναι αδυναμια της καρτας γραφικων…. ημαρτον να γραφονται τετοια πραγματα οταν το μηχανημα κυκλοφορει με μια απο τις ισχυροτερες καρτες γραφικων που κυκλοφορουν στην αγορα λαπτοπ και μπορει να παιξει τα παντα σε 1920 αναλυση με αξιοπρεπεστατη αποδοση….

    το θεμα ειναι (οπως αναφερεται και στο webkit) οτι η apple εχει αφησει μοναχα εναν core της CPU να ασχολειται με τον safari, ενω το μηχανημα εχει 4 threads και 8 cores. Αυτο που κανει το webkit ειναι απλα να ενεργοποιει περισσοτερα CPU cores, κατι που οπου ναναι θα κανει και επισημα η apple με το νεο Safari.

    Με λιγα λογια δεν προκειται για hardware θεμα οπως πανω κατω αναφερετε, αλλα ουσιαστικα για software…