Πως τραβήχτηκε η φωτογραφία με τις ζέβρες για το Retina MacBook Pro

retina macbook pro

Μια ματιά στην ιστοσελίδα της Apple και στο νέο MacBook Pro με Retina οθόνη και θα παρατηρήσετε αμέσως την εκπληκτική φωτογραφία με τις ζέβρες που κοσμεί τις φωτογραφίες του υπολογιστή. Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για πραγματική φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε υπό αντίξοες συνθήκες.

Η φωτογραφία ανήκει στον γνωστό του χώρου Steve Bloom, ο οποίος είχε τρεις μέρες στη διάθεσή του σε μια τοποθεσία στην Botswana για να ολοκληρώσει τη συλλογή φωτογραφιών για τα βιβλία του (αρκετά χρόνια πριν). Είχε νοικιάσει ελικόπτερο για πρωινή πτήση ώστε να βελτιωθεί η ορατότητα. Ωστόσο, οι τοπικοί αγρότες έκαιγαν χόρτα για την προετοιμασία του εδάφους και ο καπνός δυσκόλευε αρκετά τα πράγματα, οπότε αποφάσισαν να περιμένουν.

Οι μέρες περνούσαν, όμως, και δεν υπήρχε άλλος χρόνος και την τελευταία στιγμή μπήκε στο ελικόπτερο, αφαίρεσε την πόρτα (απαραίτητο για τέτοιες φωτογραφίες) και ξεκίνησαν. Εν τέλει κατάφερε να τραβήξει την φωτογραφία σε μια σύντομη στιγμή που τα σύννεφα απομακρύνθηκαν και άφησαν το φως να περάσει. Με το που ολοκληρώθηκε η λήψη επέστρεψαν πίσω όπου μετά βίας πρόλαβε την πτήση επιστροφής.

[via DPReview]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook