Κέρδη ρεκόρ για την Apple χάρη στο iPhone και τα MacBook

Apple Logo

Οι λογιστές της Apple μάλλον δεν ιδρώνουν με την τρέχουσα οικονομική κρίση. Ωθούμενη από τις εντυπωσιακές πωλήσεις των iPhone και των φορητών υπολογιστών της, η εταιρεία αναφέρει αύξηση 15% στα κέρδη του δεύτερου οικονομικού τριμήνου. Το τρίμηνο που έληξε στις 27 Ιουνίου η Apple πούλησε 2,6 εκατομμύρια υπολογιστές Mac (+4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008) και 5,2 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα (+626%).

Πέτυχε έτσι κέρδη 1,23 δισ. δολαρίων, ή 1,35 δολαρίων ανά μετοχή, επί συνολικών εσόδων 8,34 δισ. “Είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να αναφέρουμε τα υψηλότερα στην ιστορία μας έσοδα και κέρδη τριμήνου εκτός της αγοραστικής περιόδου των γιορτών” δήλωσε ο Πίτερ Όπενχαϊμερ, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας. Τα αποτελέσματα της Apple είναι πράγματι εντυπωσιακά, δεδομένης της ύφεσης που πλήττει και τη βιομηχανία υπολογιστών με πτώση 3 έως 5 τοις εκατό στις παγκόσμιες πωλήσεις PC.

Οι πωλήσεις σταθερών συστημάτων Mac μειώθηκαν κατά 10%, ωστόσο η πτώση υπερσταθμίστηκε από αύξηση 13% στις πωλήσεις φορητών, των οποίων οι τιμές μειώθηκαν σημαντικά. Ήταν μια ακόμα ευχάριστη εξέλιξη για την εταιρεία, η οποία πρόσφατα υποδέχτηκε ξανά τον διάσημο επικεφαλής της Steve Jobs, ο οποίος είχε λείψει με αναρρωτική άδεια για μεταμόσχευση ήπατος. Το βασικό πρόβλημα για την Αpple είναι τώρα να μπορέσει να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής του νέου iPhone 3GS, καθώς παραδέχεται ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην παγκόσμια ζήτηση.

About