Η Samsung παραδέχεται ότι η τεχνολογία multitouch των συσκευών της είναι κατώτερη της Apple, για να γλιτώσει ποινή στην Ολλανδία

Τα ανοικτά μέτωπα μεταξύ Apple και Samsung παραμένουν αρκετά. με τις δίκες να συνεχίζονται σε διάφορα δικαστήρια σε όλο τον κόσμο, και μάλιστα είχαμε μια εξέλιξη που μας προκάλεσε την έκπληξη ακόμη και των δικαστών στην Ολλανδία.

Apple Samsung Court

Οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει ότι η Samsung οφείλει να πληρώσει περίπου $1 δισ. στην Apple για την παραβίαση των πατεντών της, αλλά για να μην της απαγορευτεί η πώληση των συσκευών της στην Ολλανδία προέβη σε μια εντυπωσιακή παραδοχή που αποδεικνύει (σύμφωνα με την Κορεάτικη εταιρεία) ότι δεν έχει αντιγράψει την Apple. Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι η τεχνολογία multitouch που χρησιμοποιεί στις συσκευές της δεν είναι τόσο καλή όσο αυτή της Apple.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Samsung, η πατενταρισμένη τεχνολογία multitouch της Apple είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένη και ευκολότερο να χρησιμοποιηθεί από τους developers σε σύγκριση με τη δικιά της, ιδιαίτερα στο σημείο που αφορά το πάτημα πολλών εικονικών κουμπιών ταυτόχρονα, άρα είναι προφανές ότι δεν έχουν αντιγράψει την τεχνολογία της Apple.

Στην περίπτωση που η Samsung κερδίσει την υπόθεση, θα είναι ακόμα μία πύρρειος νίκη, μετά από αυτή στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τα Samsung tablets, όπου το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι δεν είναι τόσο “cool” όσο το iPad, δεδομένου ότι για να προστατέψει τις συσκευές της αναγκάζεται να παραδεχτεί δημόσια ότι είναι κατώτερες από αυτές του μεγάλου ανταγωνιστή της!

Από την άλλη μεριά, σε περίπτωση που χάσει, τότε θα μιλάμε για ένα τεράστιο πλήγμα στη δραστηριότητα της Samsung στην Ευρώπη, καθώς η Ολλανδία αποτελεί τη βάση της και το κεντρικό σημείο για τη διανομή των προϊόντων της στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτό προσθέστε ότι η Apple ζητά την απαγόρευση πώλησης των συσκευών της Samsung και ανάκληση όλων των συσκευών Galaxy με λειτουργικό σύστημα Android 2.3 ή ανώτερο από τους μεταπωλητές και διανομείς στην Ολλανδία.

[via MacWorld]

About Chris Elpidis