Η Samsung κέρδισε απαγόρευση ορισμένων προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ

Apple

Κερδισμένη βγήκε η Samsung από τη χθεσινή δικαστική απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου (ITC) που ενέκρινε την απαγόρευση πωλήσεων για παλιότερα iPhone και iPad στο δίκτυο της AT&T στις ΗΠΑ.

Η επιτροπή θεωρεί ότι οι συσκευές πριν το iPhone 4S και το iPad 3 παραβιάζουν ένα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Samsung αν και προκαταρκτική απόφαση στην ίδια υπόθεση είχε βρει «αθώα» την Apple. «Είμαστε απογοητευμένοι που η Επιτροπή αναίρεσε την προκαταρκτική απόφαση και σκοπεύουμε να ασκήσουμε έφεση», ανέφερε εκπρόσωπος της Apple. «Η απόφαση δεν έχει κανένα αντίκτυπο στην διαθεσιμότητα συσκευών της Apple στις ΗΠΑ. Η Samsung χρησιμοποιεί μια στρατηγική που έχει απορριφθεί από δικαστήρια και νομοθέτες σε ολόκληρο τον κόσμο. Παραδέχθηκαν ότι είναι ενάντια στο όφελος του καταναλωτή στην Ευρώπη και αλλού αλλά εδώ στις ΗΠΑ η Samsung προσπαθεί να σταματήσει τις πωλήσεις προϊόντων της Apple χρησιμοποιώντας πατέντες που έχουν συμφωνήσει να αδειοδοτήσουμε με λογικούς και δίκαιους όρους».

Από την άλλη η Samsung δηλώνει δικαιωμένη που η Επιτροπή επιβεβαίωσε την αλόγιστη εκμετάλλευση τεχνολογικών καινοτομιών από την Apple. «Οι δεκαετίες έρευνας και ανάπτυξης στις φορητές τεχνολογίες θα συνεχίσουν, και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα στους καταναλωτές στις ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

[via AllThingsD]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook