Η Samsung αντιγράφει το iPad mini: O σχεδιασμός του Galaxy Tab 3 κάτι μας θυμίζει

Σε μια κίνηση που σίγουρα είναι εντελώς συμπτωματική αλλά θα αναφερθούμε ούτως ή άλλως η Samsung παρουσίασε το νέο Galaxy Tab 3 οκτώ ιντσών που δανείζεται μερικά στοιχεία από τον σχεδιασμό του iPad mini. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως:

To 2010 το iPad της Apple ήταν όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα και όλα τα tablets που κυκλοφόρησαν μετέπειτα «δανείστηκαν» τον σχεδιασμό αυτόν. Κάποιοι θα επιχειρηματολογήσουν ότι ο σχεδιασμός ήταν προφανής για ένα tablet – δεν θα μπούμε σε αυτή την διαδικασία προς το παρόν – αλλά τα γεγονότα είναι αυτά:

iPad

Το 2012 η Apple κυκλοφορεί το μικρότερο iPad mini που συγκριτικά με το μεγαλύτερο αδερφάκι του έχει μια ουσιαστική σχεδιαστική διαφορά: την σχεδόν παντελή έλλειψη πλαϊνών bezels (που σύμφωνα με πληροφορίες θα υιοθετήσει φέτος και το iPad 9.7″). Εντελώς συμπτωματικά η Samsung παρουσιάζει την τρίτη έκδοση του Galaxy Tab με σχεδιασμό που παραπέμπει ευθέως στο iPad mini:

samsung_copies_ipad_mini_pic_2

Είναι εντελώς πιθανόν, βέβαια, η κορεάτικη εταιρεία να ακολούθησε για μια ακόμη φορά τον «προφανή σχεδιασμό ενός tablet» αλλά δεύτερη φορά μετά την Apple (τρίτη αν μετρήσουμε και το iPhone) είναι λίγο ύποπτη και μάλλον παύει να είναι σύμπτωση.

[via ObamaPacMan]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook