Η Samsung υπόσχεται αντεπίθεση με νέες αγωγές

Στέλεχος της Samsung δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να δράσει πιο ενεργητικά στη δικαστική μάχη της με την Apple.

Ο Lee Younghee, υπεύθυνος global marketing δήλωσε στο Associated Press ότι η Samsung θα κυνηγήσει τα δικαιώματά της από εδώ και στο εξής. Συγκεκριμένα, η Apple φαίνεται ότι παραβιάζει ορισμένες ασύρματες πατέντες της Samsung και η δεύτερη θα αναλάβει να υπερασπιστεί την πνευματική ιδιοκτησία της.

“We’ll be pursuing our rights for this in a more aggressive way from now on. We’ve been quite respectful and also passive in a way. However, we shouldn’t be … anymore”.

Αυτό δεν άργησε να γίνει, απ’ ότι φαίνεται, μιας και ολλανδική ιστοσελίδα γνωστοποίησε αγωγή της Samsung κατά της Apple στη Χάγη ζητώντας την απαγόρευση όλων των 3G iOS συσκευών στη χώρα. Αναφέρονται συγκεκριμένα τα iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 2 και iPad χωρίς, όμως, να περιορίζεται σε αυτά.

Η Apple από την άλλη δηλώνει ότι αυτές οι πατέντες είναι τόσο θεμελιώδεις στις ασύρματες επικοινωνίες που θα πρέπει να ενταχθούν σε κατάσταση FRAND (fair, reasonable, and non-discriminatory), δηλαδή στην δίκαιη και με λογικούς όρους αδειοδότησή τους από μεριάς της Samsung.

H Samsung, ωστόσο, δεν φαίνεται διαθέσιμη να κάνει κάτι τέτοιο έχοντας δηλώσει ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε αγωγές αμέσως μετά την κυκλοφορία του iPhone 5.

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook