Η Samsung θα απαντήσει στην αγωγή της Apple

Μετά την γνωστοποίηση της αγωγής της Apple εναντίον της Samsung για αντιγραφή των iPhone και iPad εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε ότι η εταιρεία θα απαντήσει αναλόγως για να προστατεύσει την πνευματική της ιδιοκτησία, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Φυσικά,  είναι φως φανάρι ότι τα εν λόγω προϊόντα της Samsung μοιάζουν με φτηνές απομιμήσεις αυτών της Apple τόσο στο εξωτερικό design όσο και στο γραφικό περιβάλλον. Τέτοιες αγωγές, όμως, σπάνια καταλήγουν υπέρ του ενάγοντος αφού είναι δύσκολο να αποδειχθεί η αντιγραφή σε δικαστικούς όρους.

Ο πραγματικός, βέβαια, λόγος αυτής της αγωγής δεν είναι ο κομπλεξισμός της Apple, όπως πολλοί υποθέτουν, αλλά να αποτρέψουν μακροπρόθεσμα τις κατασκευαστικές εταιρείες από το να χρησιμοποιούν το δωρεάν Android ως λειτουργικό για τις συσκευές τους.

Η Apple χάνει συνεχώς μερίδιο από τις πωλήσεις εξαιτίας του Android αφού λόγω της δωρεάν τιμής του το χρησιμοποιούν οι πάντες.  Για τον ίδιο λόγο και η Microsoft προέβη σε αντίστοιχη αγωγή στο παρελθόν. Ο στόχος είναι ο συμβιβασμός και να αναγκαστεί η εταιρεία να πληρώσει κάποιο αντίτιμο από την χρησιμοποίηση του Android. Με αυτόν τον τρόπο το Android από δωρεάν αποκτά ξαφνικά μια τιμή.

Πολλοί θεωρούν ότι η Samsung έχει ένα πλεονέκτημα αφού κατασκευάζει πολλά από τα εξαρτήματα που βρίσκονται στα προϊόντα της Apple αλλά δεν γνωρίζουν ότι η Apple αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο πελάτη της εταιρείας μετά τη Sony. Η Apple ξόδεψε πέρσι για παράδειγμα περίπου $5.7 δις σε παραγγελίες για τα προϊόντα της και αυτό το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο για να το αγνοήσει κανείς.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook