Αστοχία υλικού στους επεξεργαστές Sandy Bridge ίσως καθυστερήσει τα νέα MacBook Pro

Χτες η Intel ανακοίνωσε ότι εντόπισε αστοχία υλικού στο νέο σύστημα των Sandy Bridge επεξεργαστών της προχωρώντας σταδιακά σε ανάκληση των μηχανημάτων που είναι εξοπλισμένα με αυτά.

Intel Sandy Bridge Core Processors

Το bug αφορά το Cougar Point τσιπ που προκαλεί αλλοίωση στη θύρα SATA 3GB/s με το χρόνο και καταστρέφοντας δυνητικά τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτό.

Στην πραγματικότητα το πρόβλημα αυτό θα εμφανιστεί πρακτικά σε ένα 5 με 10% των χρηστών μετά από τρία χρόνια χρήσης αλλά η Intel σκοπεύει να ξοδέψει περίπου $1 δις στην ανάκληση και αντικατάσταση των τσιπ αυτών.

Οι χρήστες Mac δεν πρέπει να ανησυχούν αφού ο επεξεργαστής αυτός δεν διατίθεται σε κανένα μοντέλο μέχρι στιγμής αλλά αυτή η αναποδιά από πλευράς Intel ενδέχεται να επηρεάσει την επερχόμενη φημολογούμενη ανανέωση της σειράς MacBook Pro.

Ο λόγος είναι ότι η Intel δημοσίευσε ένα χρονοδιάγραμμα αποστολής των διορθωμένων επεξεργαστών μετά το τέλος του Φλεβάρη και κατά συνέπεια εάν η Apple προχωρήσει στην υιοθέτησή τους θα πρέπει να ξεκινήσει την παραγωγή μέσα στο Μάρτη και σε μια πιθανή κυκλοφορία στα τέλη Μαρτίου/αρχές Απριλίου στην καλύτερη.

Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αποφασίσει να κινηθεί πλέον η Apple και αν σκοπεύει τελικά να υιοθετήσει τους Sandy Bridge ή όχι. Υπάρχει μια περίπτωση να τους καθυστερήσει μια γενιά ακόμα αντισταθμίζοντας την απόδοσή τους με την παροχή SSD δίσκων ως στάνταρ επιλογή, όπως και με τα νέα MacBook Air.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook