Νέοι Sandy Bridge επεξεργαστές σε νέα MacBook Air

Σύμφωνα με πληροφορίες η Intel αναμένεται να κυκλοφορήσει την νέα γενιά επεξεργαστών Sandy Bridge, οι οποίοι είναι κατάλληλοι να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντική αναβάθμιση των MacBook Air.

Τα MacBook Air εξαιτίας της λεπτής γραμμής τους απαιτούν επεξεργαστές με πολύ χαμηλή κατανάλωση και γι’ αυτό τον λόγο έχουμε «κολλήσει» με τους Core 2 Duo που δίνουν μέγιστη κατανάλωση μεταξύ 10 και 17W.  Επειδή, επίσης, χρησιμοποιούνται και επεξεργαστές της NVIDIA η κατανάλωση ανεβαίνει ελάχιστα, οπότε είναι σημαντικό να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα η κατανάλωση του επεξεργαστή.

Ωστόσο, με τους νέους επεξεργαστές η Intel προσφέρει εξαιρετικά βελτιωμένη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (η Apple τους χρησιμοποιεί ήδη στο νέο MacBook Pro 13″ 2011) και έτσι δεν υπάρχει η ανάγκη χρησιμοποίησης καρτών της NVIDIA.

O νέος Core i5 2537M επεξεργαστής της Intel με κατανάλωση 17W είναι ένας πιθανός υποψήφιος για να ενσωματωθεί σε μια μελλοντική αναβάθμιση των MacBook Air. O επεξεργαστής αυτός είναι χρονισμένος στο 1.4 GHz με turbo boost στα 2.3 GHz προσφέροντας bus στα 1333 MHz από τα 800 MHz του τωρινού μοντέλου.

[via]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook