Scott Forstall: Ποιος ο λόγος που παραμένει ως σύμβουλος του Tim Cook;
up_icon
General

Scott Forstall: Ποιος ο λόγος που παραμένει ως σύμβουλος του Tim Cook;

30 Οκτωβρίου 2012 Vasilis Ananiadis

Scott Forstall: Ποιος ο λόγος που παραμένει ως σύμβουλος του Tim Cook;

Η Apple ανακοίνωσε με δελτίο τύπου τη ριζική αναδιάρθρωση στη διοικητική της δομή με την πιο αξιοσημείωτη αποχώρηση να είναι αυτή του Scott Forstall. Γιατί όμως ο Forstall θα παραμείνει στην Apple, για έναν επιπλέον χρόνο, ως σύμβουλος του Tim Cook;

Scott Forstall

Η νέα θέση του Scott Forstall αποτελεί μία δικλείδα ασφαλείας για την Apple που θα αποτρέψει τον Forstall από το να μεταπηδήσει σε κάποια ανταγωνιστική εταιρεία, τουλάχιστον για ένα έτος.

Στην πολιτεία της Καλιφόρνια, όπου και εδρεύει η Apple, οι μη-ανταγωνιστικές συμφωνίες δεν μπορούν να επιβληθούν από μία εταιρεία οπότε η συγκεκριμένη κίνηση αποτελούσε μονόδρομο.

Το ίδιο σκηνικό είχαμε δει και το 2006 στην περίπτωση του Tony Fadell, πρώην επικεφαλής του τομέα των iPod. Όταν ο Fadell έφυγε από την Apple του δόθηκε το χρίσμα του συμβούλου του Steve Jobs για έναν επιπλέον χρόνο. Αρκετά χρόνια αργότερα ο Tony Fadell ίδρυσε την Nest (βλ. Nest, ο έξυπνος θερμοστάτης).

Η Apple προφανώς θα θέλει να κερδίσει χρόνο και μέσα σε αυτό το έτος να αναπτύξει περαιτέρω το iOS, μακριά πλέον από βλέμμα του Forstall τον οποίο ενδεχομένως να συναντήσει αργότερα “στο τιμόνι” ενός ανταγωνιστικού λογισμικού.

via Cultofmac

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon