Καθορισμός στοιχείων προτεραιότητας στο Spotlight

To Spotlight είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία που είναι ενσωματωμένα στο Mac OS X.

Πρόκειται για μια “καθολική αναζήτηση” με την οποία μπορείτε να βρείτε εύκολα και γρήγορα οποιοδήποτε αρχείο, φάκελο, e-mail ακόμα και καταχωρήσεις στο ημερολόγιο.

Το Spotlight είναι τοποθετημένο στο δεξιότερο άκρο του πάνω μέρος της οθόνης σας και είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή.

Επειδή, όμως, το Spotlight προσφέρει πρόσβαση κυριολεκτικά παντού στο σύστημά σας μπορείτε να ρυθμίσετε ποιά στοιχεία του υπολογιστή σας θέλετε να έχουν προτεραιότητα κατά την αναζήτηση ενός αντικειμένου βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την ταχύτητα και απόκριση αυτής της πολύ χρήσιμης λειτουργίας.

Για να το κάνετε αυτό πηγαίντε στο ->System Preferences και επιλέξτε το Spotlight:

Από κει μπορείτε να εκτελέσετε δύο βασικές λειτουργίες.

Να σύρετε τα αντικείμενα δίνοντάς τους εσείς όποια προτεραιότητα θέλετε για την αναζήτηση ή ακόμα και να εξαιρέσετε οποιαδήποτε περιοχή του συστήματος από την αναζήτηση απλώς ξετικάροντας το επιθυμητό πεδίο.

Από την καρτέλα Privacy μπορείτε να απαγορέψετε στο Spotlight να αναζητήσει συγκεκριμένες διαδρομές του συστήματος. Είτε πατήστε το “+” για να επιλέξετε έναν φάκελο είτε σύρτε αυτόν τον φάκελο στην περιοχή.

Tip: Εάν αναζητάτε για παράδειγμα ένα μουσικό κομμάτι και δεν θέλετε να σας εμφανιστεί οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στο Spotlight μπορείτε να δώσετε αυτή την εντολή ως εξής: Πληκτρολογήστε “kind:music [name]” όπου name το όνομα του κομματιού που ψάχνετε. Έτσι, το spotlight θα αναζητήσει μόνο μουσικά κομμάτια.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook