Η προσοχή του Steve Jobs στη λεπτομέρεια και το λογότυπο της Google

O Vic Gundotra της Google δημοσιεύει σήμερα μια ενδιαφέρουσα ανέκδοτη ιστορία χαρακτηριστική της προσωπικότητας του Steve Jobs.

Ο Steve Jobs, λοιπόν, κάλεσε στο τηλέφωνο τον Vic μια Κυριακή τον Ιανουάριο του 2008. Το περίεργο σε αυτό δεν ήταν η ίδια η πράξη αφού ο Jobs είχε συχνή επικοινωνία με τον Vic μέσα στη βδομάδα.

Ωστόσο, ήταν Κυριακή και ο Jobs ακουγόταν επίμονος και ζήτησε από τον Vic να τον καλέσει στο σπίτι. Μετά από τα τυπικά ο Jobs ανακοινώνει στον Vic ότι υπάρχει ένα επείγον θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Ο ίδιος είχε ήδη αναθέσει σε κάποιον από την ομάδα του να τον βοηθήσει για να το διορθώσουν την επόμενη μέρα.

Ποιό ήταν το επείγον θέμα;

Ο Jobs κοιτώντας το λογότυπο της Google στο iPhone δεν ήταν ευχαριστημένος με το χρώμα. Συγκεκριμένα το δεύτερο “ο” στην λέξη δεν είχε τη σωστή απόχρωση του κίτρινου που θα έπρεπε: «Είναι λάθος και θα βάλω τον Γκρεγκ να το διορθώσει αύριο. Είναι εντάξει αυτό με σένα;», είπε στον Vic.

Η ιστορία έχει διδακτικό ενδιαφέρον και δείχνει την προσοχή που έδινε ο Jobs στις λεπτομέρειες. «Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας που πρέπει να έχει ένας CEO, να ενδιαφέρεται για μια απόχρωση του κίτρινου ακόμα και μια Κυριακή», αναφέρει ο Vic.

Το εικονίδιο στο οποίο αναφέρεται ο Vic είναι αυτό που βλέπετε παραπάνω και παρουσίασε μια βδομάδα αργότερα ο Steve Jobs κατά τη διάρκεια του Macworld στο καθιερωμένο keynote.

[via Google+]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook