Η κατοικία του Steve Jobs στο Los Altos μπορεί να γίνει ιστορικός χώρος

The childhood home of Steve Jobs.

Η κατοικία στην οποία μεγάλωσε ο Steve Jobs και όπου κατασκευάστηκε ο πρώτος υπολογιστής Apple ενδέχεται να αναδειχθεί σε προστατευόμενο ιστορικό χώρο εάν εγκριθεί από την επταμελή επιτροπή Los Altos Historical Commission. Σε αυτή την περίπτωση το σπίτι της 2066 Crist Drive στο Los Altos, California θα πρέπει να διατηρηθεί για ιστορικούς σκοπούς.

«Ο Steve Jobs θεωρείται μια ιδιοφυΐα που συνένωσε τεχνολογία και δημιουργικότητα για να εφεύρει και να προωθήσει ένα προϊόν που άλλαξε δραματικά έξι βιομηχανίες – προσωπικούς υπολογιστές, ταινίες κινουμένων σχεδίων, μουσική, τηλέφωνα, tablets και ψηφιακές εκδόσεις», αναφέρει η αξιολόγηση της κατοικίας. «Η επιρροή του αναμένεται να διαρκέσει αρκετές γενιές στο μέλλον».

Ο Jobs μεγάλωσε σε αυτό το σπίτι με τους θετούς γονείς του μέχρι το λύκειο. Στο γκαράζ κατασκεύασε μαζί με τον Steve Wozniak τους πρώτους 50 Apple 1 που πουλήθηκαν στο Byte Shop του Paul Terrell στο Mountain View για $500 το κάθε ένα. Μετά από εννιά μήνες το 1977 η εταιρεία Apple Computer ιδρύθηκε και μετακόμισαν δίπλα στο Cupertino.

Το σπίτι με τρία υπνοδωμάτια και δύο μπάνια χτίστηκε το 1952 και η αξία του εκτιμάται στα $1.5 εκατομμύρια.

[via CNN]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook