Τα σχόλια του Steve Wozniak για την ταινία ‘Jobs’ με τον Ashton Kutcher

Ashton Kutcher

Το πρώτο trailer της επερχόμενης βιογραφικής ταινίας για τον Steve Jobs με πρωταγωνιστή τον Ashton Kutcher έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες (δείτε το εδώ) συγκεντρώνοντας ορισμένες αμφιλεγόμενες πρώτες εντυπώσεις.

Ανάμεσα σε αυτούς που δεν εντυπωσιάστηκαν με το trailer είναι και ο Steve “Woz” Wozniak, συν-ιδρυτής της Apple, τον οποίο υποδύεται στην ταινία ο Josh Gad. Συγκεκριμένα, ο Woz δήλωσε στο Gizmodo:

Έχω μια μικρή ανησυχία ότι η ταινία θα δείξει τον Steve σαν ένα άγιο που αγνοήθηκε, αντί για έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους που οδήγησαν την Apple μέσα από αποτυχία μετά από αποτυχία. (Apple, LISA, Macintosh) ενώ τα έσοδα έρεαν από το Apple II που ο Jobs προσπαθούσε να «σκοτώσει». Είναι ωραίο να έχεις την πολυτέλεια να αποτυγχάνεις. Η αγορά για Macintosh δημιουργήθηκε 3 χρόνια αφότου έφυγε ο Jobs με πολύ προσπάθεια από ορισμένες που ο Jobs απαξιεί.

Ο Jobs επέστρεψε σαν τον άγιο και θεό που αναγνωρίζουμε τώρα και ηγήθηκε της δημιουργίας σπουδαίων προϊόντων ίδιας αξίας με το Apple II, όπως το iTunes Store, το iPod, τα καταστήματα, το iPhone και iPad. Αλλά ήταν ένας διαφορετικός άνθρωπος, πολύ πιο έμπειρος και προσεκτικός και ικανός για να «τρέξει» την Apple. Αυτό που νιώθω είναι ότι πραγματικά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον μετέπειτα Jobs στα πρώτα χρόνια της Apple.

Σχετικά με τον Josh Gad και τους άλλους χαρακτήρες:

Ήμουν ok με το πως με έδειξαν, αντίθετα με την πρώτη εμφάνιση.

Άλλοι χαρακτήρες όπως ο Sculley και Markkula εμφανίζονται υπερβολικοί με τρόπο που τους καθιστά διεφθαρμένους ή κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα και οι δύο είχαν τα ίδια υψηλά ιδανικά για το που θα μας οδηγούσαν οι υπολογιστές όπως με τον Steve.

Σχετικά με την ίδια την ταινία:

Επιτρέπω πολλές καλλιτεχνικές ερμηνείες για χάριν της διασκέδασης και της έμπνευσης αρκεί τα νοήματα των σκηνών να είναι ακριβή. Δεν μπορώ να το κρίνω αυτό μέχρι να δω την ταινία.

 

Η ταινία που θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Αυγούστου καλύπτει την περίοδο 1971 – 2000, δηλαδή περίπου την ίδια περίοδο που κάλυπτε και το Pirates of Silicon Valley, και την «θητεία» του Steve Jobs σε Apple, Pixar και NeXT. Παραγωγός είναι ο Mark Hulme και εκτός από τον Ashton Kutcher στον πρωταγωνιστικό ρόλο συμμετέχουν, επίσης, οι Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas, J.K. Simmons, και Matthew Modine.

Να σημειώσουμε ότι η ταινία JOBS δεν βασίζεται στην επίσημη βιογραφία που έγραψε ο Walter Isaacson. Μια δεύτερη ταινία είναι προγραμματισμένη και βασίζεται πάνω στο βιβλίο αυτό με τον Aaron Sorkin να έχει αναλάβει την τηλεοπτική του μεταφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες η ταινία αυτή θα αποτελείται από τρεις 30-λεπτες σκηνές που θα διαδραματίζονται σε πραγματικό χρόνο.

[via Gizmodo]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook