TILT stand για το MacBook Pro 15″ [Review + Giveaway]

Το TILT της themadminds το είχαμε ξαναδεί πριν λίγο καιρό στο MacUser.gr όταν ήταν ακόμα μέρος του Kickstarter. Η χρηματοδότηση του προϊόντος ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα και πριν λίγες μέρες λάβαμε και εμεις το δικό μας TILT για το MacBook Pro, το οποίο και δοκιμάζουμε στο παρακάτω review.

Στο τέλος του συγκεκριμένου review θα βρείτε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό για να κερδίσετε και εσείς από ένα TILT. Έχετε υπόψιν σας ότι το TILT είναι συμβατό μόνο με το αλουμινένιο MacBook Pro 15-inch.

Κ Α Τ Α Σ Κ Ε Υ Η

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς ανοίγοντας το πακέτο και πιάνοντας στα χέρια του το TILT είναι ο μοντέρνος του σχεδιασμός και το μικρό του βάρος. Το TILT έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα με το MacBook Pro σε διαστάσεις και χρώμα ενώ η κατασκευή του από μίγμα πολυανθρακικού ABS (industrial strength polycarbonate ABS blend) προσδίδει μια αξιοπιστία στην γενικότερη κατασκευή.

Το TILT ταιριάζει ακριβώς στις διαστάσεις του MacBook Pro 15-inch (περίπου 25x36cm) και έχει βάρος μόλις 453 γραμμάρια για να μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας οπουδήποτε.

Τ Ο Π Ο Θ Ε Τ Η Σ Η

Τοποθετώντας το TILT στο MacBook Pro είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση αν και προτείνεται να συμβουλευτείτε πρώτα την ιστοσελίδα της εταιρείας ώστε να δείτε πως «κουμπώνει» στο MacBook Pro.

Αρχικά, σέρνετε το MacBook Pro στο κάτω μέρος του TILT ώστε να ευθυγραμμιστεί απόλυτα και μετά στο πίσω μέρος τραβάτε και σηκώνετε το μαύρο εξάρτημα για να ασφαλιστεί η σύνδεση. Η patent-pending τεχνολογία MaxGrip Mobility δεν επιτρέπει στο MacBook Pro να γλιστρήσει στην επιφάνεια παραμένοντας σταθερό πάνω στο TILT.

Φ Ο Ρ Η Τ Ο Τ Η Τ Α

Εξαιτίας του μικρού του βάρους (453 γραμμάρια) και της τεχνολογίας MaxGrip Mobility μπορείτε να αφήνετε το TILT μόνιμα συνδεδεμένο στο MacBook Pro και να το έχετε πάντα μαζί σας. Επειδή δεν προσθέτει ιδιαίτερο πάχος (περίπου 1.5cm στο παχύτερο σημείο) χωράει σχεδόν σε όλες τις θήκες μεταφοράς χωρίς κάποιο πρόβλημα. Έτσι, μπορείτε να το κουβαλάτε πάντα μαζί με το MacBook Pro σας όπου και να πηγαίνετε.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι πολύ σημαντικό για αυτούς που θέλουν πάντα να έχουν κάποιο stand για να δουλεύουν στον υπολογιστή τους και έχουν βαρεθεί τα συνηθισμένα stand της αγοράς που πρέπει να τα μεταφέρουν ξεχωριστά. Είναι ένα χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το TILT από τις υπόλοιπες προτάσεις της αγοράς.

C O O L I N G  P A D

Όσον αφορά τη λειτουργία του TILT ως cooling pad τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Όταν χρειαστείτε τη λειτουργία των ανεμιστήρων μπορείτε να βγάλετε το καλώδιο USB που βρίσκετε μέσα στο TILT και να το συνδέσετε στη θύρα USB για να μπουν σε λειτουργία. Εάν δεν χρειάζεστε τους ανεμιστήρες το καλώδιο δεν μπαίνει στη μέση ενοχλώντας σας αφού μπορείτε να το κρύψετε μέσα στο TILT.

Μην περιμένετε θαύματα, βέβαια, όσον αφορά τη λειτουργία των ανεμιστήρων. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Call of Duty 4 που οι ανεμιστήρες του Pro μπαίνουν πάντα σε λειτουργία χτυπώντας θερμοκρασία μέχρι και 90˚ η συνδρομή του TILT θα μειώσει τη θερμοκρασία περίπου κατά πέντε-έξι βαθμούς. Σίγουρα δεν κρυώνει το MacBook Pro αλλά και αυτή η μείωση είναι καλοδεχούμενη.

S T A N D

Το TILT στηρίζεται σε τέσσερα λαστιχένια ποδαράκια σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης καμίας γρατσουνιάς στο πολύτιμο MacBook Pro σας.

Διαθέτει επίσης, στο κέντρο υποδοχή 1/4” για τοποθέτηση τρίποδα έτσι ώστε να μπορείτε να εξυψώσετε το TILT.

Το μόνο παράπονο που θα μπορούσαμε να έχουμε, ίσως, από το TILT είναι η σχετικά μικρή του κλίση. Δηλαδή, κάποιοι μπορεί να προτιμούν μεγαλύτερη κλίση για γράψιμο κτλπ αν και η πλειοψηφία των χρηστών σίγουρα θα μείνει ικανοποιημένη. Ίσως, θα ήταν χρήσιμο σε κάποια μελλοντική έκδοση να δούμε κάποιον έξυπνο τρόπο με τον οποίο να προσαρμόζει ο χρήστης την κλίση του TILT στις εκάστοτε προτιμήσεις.

Γ Ε Ν Ι Κ Α

Το TILT αποτελεί κατά τη γνώμη μας ένα αξιόλογο stand για το MacBook Pro 15-inch το οποίο μάλιστα λειτουργεί και ως cooling pad. Ο μοντέρνος του σχεδιασμός και ο υψηλός βαθμός φορητότητας συνάδουν με τη φιλοσοφία της Apple.

Όσον αφορά τη συμβατότητα με MacBook Pro 13-inch και 17-inch καθώς και το MacBook Air η εταιρεία εξερευνά όλες τις πιθανές λύσεις και θα ενημερώσει σε κάθε περίπτωση για μια ενδεχόμενη διαθεσιμότητα του TILT για αυτά τα μοντέλα.

Εάν ενδιαφέρεστε να το αποκτήσετε μπορείτε να παραγγείλετε το TILT από την ιστοσελίδα της themadminds στην τιμή των $49.99 USD με μεταφορικά και χρόνο παράδοσης 7 με 14 μέρες.

Βαθμολογία MacUser 4.5/5

Δ Ι Α Γ Ω Ν Ι Σ Μ Ο Σ  M A C U S E R

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στο διαγωνισμό με δώρο ένα TILT stand για MacBook Pro 15″, απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

1. Kάντε “Follow” το Macuser στο twitter

2. Κάντε copy/paste το παρακάτω tweet και δημοσιεύστε το στο twitter:

Διαγωνισμός. Κερδίστε ένα TILT stand για MacBook Pro 15″ από το @macuser_gr http://wp.me/pUANU-2lX #MacuserGR_TILT

Έγκυρες θεωρούνται οι συμμετοχές όπου ο χρήστης ακολουθεί τον λογαριασμό του Macuser στο twitter και παράλληλα έχει δημοσιεύσει το άνωθεν tweet.

Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής: 09/03/2012 στις 18:00!

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook