Η ομιλία του Tim Cook για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια [Video]

Tim Cook

O Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple, μίλησε στο Auburn University για μερικές από τις παιδικές του εμπειρίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη διάρκεια τελετής για την αποδοχή βραβείου.

«Μεγαλώνοντας στην Alabama τη δεκαετία του 1960 είδα τις καταστρεπτικές συνέπειες της διάκρισης», ανέφερε ο Cook. «Σημαντικοί άνθρωποι τους αρνήθηκαν ευκαιρίες και τους συμπεριφέρθηκαν χωρίς βασική ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους».

Μίλησε, μάλιστα, για το πως είχε παραστεί σε κάψιμο στην πυρά στο σπίτι διπλανής οικογένειας. «Για μένα το κάψιμο στην πυρά ήταν ένα σύμβολο άγνοιας, μίσους και φόβου για οτιδήποτε διαφορετικό από την πλειοψηφία. Δεν μπορούσα ποτέ να το κατανοήσω και ήξερα τότε ότι η ιστορία της Αμερικής και της Αλαμπάμα θα ήταν για πάντα σημαδεμένη από το μίσος που αντιπροσώπευε».

Σημειώνει, επίσης, ότι στο γραφείο του υπάρχουν τρεις φωτογραφίες: δύο του Robert Kennedy και μία του Martin Luther King Jr. «Θυσίασαν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των ζωών τους, ως υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας. Οι εικόνες τους με εμπνέουν. Υπενθυμίζουν κάθε μέρα ότι ανεξάρτητα από το μονοπάτι που επιλέγει κανείς, υπάρχουν θεμελιώδεις υποχρεώσεις που πρέπει να είναι μέρος του ταξιδιού».

Η ομιλία του Tim Cook έχει διάρκεια 13 λεπτά και αξίζει να την παρακολουθήσετε:

[via AllThingsD]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook