Σε συζητήσεις οι Tim Cook και Larry Page για θέματα πατεντών στα iOS και Android

Page-Cook

Σε συζητήσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι Tim Cook και Larry Page, CEOs των Apple και Google αντίστοιχα, προκειμένου να διευθετήσουν τα πρόσφατα ζητήματα πατεντών που προέκυψαν ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι δύο άντρες ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία την περασμένη εβδομάδα και συζήτησαν για μια ευρεία γκάμα θεμάτων της πνευματικής τους ιδιοκτησίας. Και ενώ μια δεύτερη συνομιλία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, τελικά αναβλήθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα λήφθηκε η τελική απόφαση της μεγάλης δικαστικής διαμάχης μεταξύ των Apple και Samsung, με την τελευταία να κρίνεται ένοχη για πολλές παραβιάσεις πατεντών και να υποχρεούται να καταβάλλει το ποσό του 1 δισ. στην εταιρεία του Cupertino.

Παρά τις προσπάθειες της Google να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερες αποστάσεις από τη Samsung, από το γεγονός και μόνο ότι βρίσκεται πίσω από το Android καταλαβαίνουμε ότι οι συζητήσεις των δύο κολοσσών ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενες.

[via Reuters]