O Tom Gruber της Apple σε TED talk για το μέλλον των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης

artificial-intelligence-apple

Τον περασμένο Απρίλιο ο Tom Gruber (σχεδιαστής προϊόντων της Apple και συνιδρυτής της ψηφιακής βοηθού Siri) έλαβε μέρος σε TED talk, όπου μίλησε για το όραμά του για το μέλλον των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης.

Η TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που κάνει συνέδρια με σκοπό τη διάδοση ιδεών που αξίζουν (Ideas Worth Spreading). Ξεκίνησε το 1984 με ένα συνέδριο με σκοπό να συναντηθούν άνθρωποι της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του σχεδίου· από εκεί προέρχεται και η ονομασία TED, Technology, Entertainment, Design.

Η πλήρης 10λεπτη ομιλία του δημοσιεύθηκε σήμερα στο YouTube, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ακούσουμε τις πλήρεις σκέψεις του για το μέλλον του AI και του Siri.

Στην ομιλία του, ο Gruber τονίζει πως οι υπολογιστές πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να μειώσουν τις ανθρώπινες “αδυναμίες”, όπως π.χ. η μνήμη, και να ενισχύσουν τις ανθρώπινες ικανότητες. Αναφέρει σχετικά πως οι υπολογιστές θα πρέπει να καταγράφουν όλες τις πτυχές της ζωής μας, επιτρέποντάς μας να θυμόμαστε τους ανθρώπους που έχουμε συναντήσει καθώς και λεπτομέρειες για αυτούς, όπως τα αγαπημένα τους αθλήματα, τα μέλη της οικογένειας τους και άλλες προσωπικές λεπτομέρειες που σε άλλη περίπτωση δεν θα θυμόμασταν από μόνοι μας.

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis