Πατέντα για touch χειρισμό χωρίς οπτική επαφή

Μια νέα πατέντα της Apple ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο και αφορά τον touch χειρισμό χωρίς την ανάγκη άμεσης οπτικής επαφής με την οθόνη της συσκευής.

iPod nano gesture patent

Η πατέντα αυτή λύνει το σημαντικό πρόβλημα των οθονών αφής που απαγορεύει ουσιαστικά τον έλεγχο της συσκευής χωρίς να κοιτάει ο χρήστης άμεσα την οθόνη. Η πατέντα αυτή προσφέρει ένα πρώτο βήμα στον έλεγχο ορισμένων στοιχείων μιας τέτοιας συσκευής με ειδικές χειρονομίες αφής.

Συγκεκριμένα, η πατέντα περιγράφει έναν τρόπο ελέγχου της μουσικής με χειρονομίες χωρίς να απαιτείται το άνοιγμα της οθόνης. Για παράδειγμα, θα μπορούσε ο χρήστης με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη να δώσει εντολή για μια λειτουργία, όπως συμβαίνει και με τα ακουστικά της Apple και τα ειδικά κουμπιά. Ένας άλλος τρόπος θα μπορούσε να ήταν το κυκλικό άγγιγμα πάνω στην οθόνη για τον έλεγχο της έντασης του ήχου.

Στο παραπάνω διάγραμμα φαίνεται η υλοποίηση της πατέντας στο iPod nano κάτι που υποδηλώνει ότι η Apple είχε μεγαλύτερα σχέδια για τη συσκευή από το τελικό αποτέλεσμα που μας παρουσίασε πριν λίγους μήνες αφού η πατέντα αρχικά είχε υποβληθεί τον Ιούνιο του 2009 προς έγκριση.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook