Μεταφορά φωτογραφιών από το iPhoto στο Lightroom

Πολλοί επαγγελματίες χρήστες χρησιμοποιούν για την επεξεργασία των φωτογραφιών τους το πρόγραμμα της Adobe Lightroom. Αν και υπάρχει λύση από μεριάς Apple με το Aperture πολλοί θεωρούν το Lightroom ανώτερο πρόγραμμα.

lightroom

Οι περισσότεροι χρήστες έχουν οργανώσει τις φωτογραφίες τους στο δωρεάν iPhoto της σουίτας iLife. H μετάβαση στο Lightroom αποδεικνύεται αρχικά δύσκολη αφού δεν υπάρχει η επιλογή για αυτόματη μεταφορά της ήδη υπάρχουσας βιβλιοθήκης μας στο νέο πρόγραμμα. Ευτυχώς υπάρχει λύση, είναι απλή και γρήγορη:

Αρχικά, πηγαίνουμε στο (user)/Pictures/iPhoto Library, κάνουμε αριστερό κλικ και πατάμε Show Package Contents

lightroom 2

Κάνουμε δεξί κλικ στο Originals και επιλέγουμε το Make Alias και θα δημιουργηθεί ένας νέος φάκελος

lightroom 3

Toν νέο φάκελο που μόλις δημιουργήσαμε θα τον σύρουμε στην επιφάνεια εργασία μας.

Τώρα, ανοίγουμε το Lightroom και στις επιλογές που έχει για Import φωτογραφιών επιλέγουμε το Desktop. Aυτόματα το Lightroom θα αναγνωρίσει τον φάκελο με όλες τις φωτογραφίες μας από τη βιβλιοθήκη του iPhoto χάριν στο Alias που δημιουργήσαμε στο προηγούμενο βήμα.

Πριν επικυρώσουμε το Import φροντίστε να επιλέξετε οπωσδήποτε από τις επιλογές που σας δίνει το Lightroom το Copy: Copy photos to a new location and add to catalog. Με αυτόν τον τρόπο το Lightroom θα δημιουργήσει τη δική του βιβλιοθήκη και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα με το iPhoto.

lightroom 1Tώρα μπορείτε να ολοκληρώσετε το Import και να διαγράψετε από το Desktop τον φάκελο που είχαμε δημιουργήσει.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook