Η TSMC απορρίπτει προσφορά 1 δισ. από την Apple για αποκλειστική προμήθεια chips

Samsung A5X Chip

Αποκλειστική προμήθεια στους επεξεργαστές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) προσπάθησαν να εξασφαλίσουν αμφότερες οι Apple και Qualcomm προσφέροντας στην ταϊβανέζικη εταιρεία $1 δισεκατομμύριο έκαστη, ωστόσο η τελευταία δε δέχτηκε να προχωρήσει σε συμφωνία.

 Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος της TSMC, Morris Chang, δήλωσε πρόθυμος να αφιερώσει ένα ή δύο εργοστάσια αποκλειστικά σε έναν πελάτη, αλλά τελικά είτε η εταιρεία δεν ήταν έτοιμη για ένα τέτοιο μεγάλο βήμα είτε οι προσφορές των Apple και Qualcomm δεν ήταν οι αναμενόμενες. Σύμφωνα με τη CFO της εταιρείας, Lora Ho, η TSMC είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια chips και δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους ριψοκίνδυνες κινήσεις.

Πάντως παρά το γεγονός ότι η Apple δεν κατάφερε να προσωρήσει σε συμφωνία με την TSMC, η προσφορά της φανερώνει για ακόμα μια φορά την επιθυμία της να απεξερτατητοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τη Samsung, μιας και η κορεάτικη εταιρεία -και ίσως η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της- είναι αυτή που προμηθεύει τους επεξεργαστές της σειράς A των iPhone και iPad.

[via Bloomberg]