Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφτηκε Apple, Google & Microsoft για το project αγοράς 10.6 εκατ. tablets σε σχολεία

Erdogan

O Τούρκος πρωθυπουργός Ρεσέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες τη Silicon Valley στο San Francisco όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των Microsoft, Google και Apple σχετικά με το σχέδιο “Fatih”, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την υιοθέτηση 10.6 εκατομμυρίων tablets στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Η πρώτη στάση του Ερντογάν ήταν με τον CEO της Microsoft, Steve Ballmer, o οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη των προσπαθειών. Ο Ερντογάν ξεναγήθηκε και στις εγκαταστάσεις της Google όπου συμμετείχε σε ένα test drive του αυτοματοποιημένου αυτοκινήτου της εταιρείας ενώ μπόρεσε να δοκιμάσει και το Google Glass.

erdogan_ballmer

«Θέλαμε να δούμε τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας προτού ξεκινήσουμε την αποδοχή προσφορών για το Fatih την ερχόμενη βδομάδα», ανέφερε ο Ερντογάν. «Πρώτος μας στόχος είναι να παράγουμε 10.6 εκατομμύρια tablets που θα ακολουθηθούν από την παραγωγή 2 με 2.5 εκατομμυρίων». Το σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 4 χρόνια με το κόστος να υπολογίζεται μεταξύ 3 και 4 δις δολαρίων.

Πριν λίγους μήνες ο αντιπρόεδρος εκπαίδευσης της Apple, John Couch, συναντήθηκε επίσημα με τον Τούρκο πρόεδρο Abdullah Gül για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

[via Hurriyet Daily News]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook