Η βιομηχανία ετοιμάζεται για τηλεοράσεις με φωνητικό έλεγχο

Δημοσίευμα του BusinessWeek αναφέρει ότι η βιομηχανία της τηλεόρασης κινείται προς την κατεύθυνση του φωνητικού ελέγχου μετά από τις φήμες για την επερχόμενη είσοδο της Apple στην εν λόγω αγορά.

Οι φήμες για την κυκλοφορία ενός ολοκληρωμένου σετ τηλεόρασης που θα ελέγχεται από το Siri ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό όταν στην βιογραφία του ο Steve Jobs δήλωσε στον Walter Isaacson ότι επιτέλους είχε «βρει πως να αλλάξει το παιχνίδι».

Και ενώ όλα αυτά παραμένουν φήμες μιας και η Apple ως συνήθως δεν έχει ανακοινώσει τίποτα ήδη η Microsoft έσπευσε να κυκλοφορήσει μια αναβάθμιση στην κονσόλα Xbox που προσθέτει τη λειτουργία φωνητικών εντολών. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι και άλλες εταιρείες, όπως η Comcast, Samsung Electronics, LG και Sharp, εργάζονται πάνω στην φωνητική λειτουργία σε μελλοντικές τηλεοράσεις.

Whether the rumors are true that Apple is planning to release a TV set by 2013, Siri-like voice recognition is headed for the living room. Microsoft (MSFT) is already there, via its Xbox 360 game console, and Comcast (CMCSA), Samsung Electronics (SHCAY), LG, and Sharp are working on voice-enabled features for TV sets, set-top boxes, and related products.

Ο στόχος είναι να απλοποιηθούν τα τηλεχειριστήρια και να μοιάζουν περισσότερο με iPhone παρά με τα παραδοσιακά με τα πολλά πλήκτρα. Η Nuance αναφέρει ότι περίπου το 5% των τηλεοράσεων θα ελέγχονται με τη φωνή μέχρι τα Χριστούγεννα του 2012.

via MacRumors

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook