Ο λόγος για την υψηλή τιμή του Tweetbot για Mac

tweetbot

Χθες κυκλοφόρησε μία από τις πολυαναμενόμενες εφαρμογές για Mac, το Tweetbot. Δυστυχώς, η συζήτηση γύρω από την κυκλοφορία της εφαρμογής περιορίστηκε όχι στα χαρακτηριστικά της αλλά στην τιμολόγησή της που ομολογουμένως ήταν αρκετά υψηλή στα 15.99€.

Στην πραγματικότητα, η επιλογή του συγκεκριμένου ποσού δεν ήταν τυχαία. Όλα σχετίζονται με τις πρόσφατες αλλαγές στην πολιτική χρήσης του Twitter όσον αφορά τους developers. Από το TechGear.gr σχετικά με το ανώτατο όριο χρηστών που μπορεί να έχει μια εφαρμογή:

Ο αριθμός αυτός μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να είναι αρκετός για τις περισσότερες εφαρμογές αλλά πρακτικά περιορίζει το επαγγελματικό τους μοντέλο επιβάλλοντας ένα ανώτατο όριο χρηστών. Εάν μια εφαρμογή τείνει να ξεπεράσει τον επιτρεπόμενο αριθμό θα πρέπει να επικοινωνήσει απευθείας με την Twitter για να γίνουν οι απαραίτητοι “διακανονισμοί”.

Διαβάζοντας την επίσημη ανακοίνωση της Tapbots, της εταιρείας πίσω από την εφαρμογή, κατανοούμε ότι η επιλογή για την τιμή δεν ήταν κάτι που πραγματικά ήθελε η εταιρεία αλλά κάτι στο οποίο εξαναγκάστηκε εξαιτίας του περιορισμού αυτού αφού κάποια στιγμή ενδέχεται να συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός χρηστών, άρα και τα έσοδα για την εταιρεία από την εφαρμογή αυτή.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook