Η εσπευσμένη εξαγορά της AuthenTec υποδηλώνει χρησιμοποίηση τεχνολογίας αποτυπωμάτων σε μελλοντικά προϊόντα

authentec

Πριν λίγες μέρες η AuthenTec, εταιρεία που ειδικεύεται στη σάρωση δαχτυλικών αποτυπωμάτων, επιβεβαίωσε και επίσημα την εξαγορά της από την Apple. Αυτό που μαθαίνουμε σήμερα χάριν σε έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) είναι ότι η Apple ήθελε εσπευσμένα πρόσβαση στην τεχνολογία της AuthenTec είτε μέσω εξαγοράς είτε μέσω αδειοδότησης.

Οι συζητήσεις, μάλιστα, είχαν ξεκινήσει αργά το 2011 με τα πράγματα να σοβαρεύουν τον Φεβρουάριο του 2012 για πιθανή αδειοδότηση. Την 1η Μαΐου, ωστόσο, η Apple αποφάσισε ότι μια τέτοια συμφωνία δεν ήταν αποδεκτή και ενημέρωσε την AuthenTec για τα σχέδιά της για μια ολοκληρωμένη εξαγορά. Η προσφορά αφορούσε την τιμή των $7 ανά μετοχή (115% πάνω από το κλείσιμο της τιμής της εταιρείας την προηγούμενη μέρα) έτσι ώστε να αποθαρρύνει άλλους πιθανούς αγοραστές.

Στο έγγραφο αναγράφεται ξεκάθαρα ότι οι διαπραγματεύσεις προχώρησαν γρήγορα εξαιτίας των «σχεδίων για προϊόντα και τις τρέχουσες μηχανικές προσπάθειες» της Apple ενημερώνοντας την AuthenTec ότι δεν θα συμμετάσχει σε δημοπρασία λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων.

Μετά από κάποια μικροπροβλήματα στο ενδιάμεσο η συμφωνία για την εξαγορά τελικά οριστικοποιήθηκε στα $135 εκατομμύρια. Αναμένουμε ότι η Apple βιαζόταν να προβεί στην εξαγορά γιατί η AuthenTec διέθετε κάποια τεχνολογία που ήθελε να χρησιμοποιήσει στα άμεσα μελλοντικά προϊόντα της (νέο iPhone, iPad mini κτλπ).  Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι αυτή η τεχνολογία θα αφορά κάποιο είδος ξεκλειδώματος μιας iOS συσκευής με το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη ή κάποιο επιπρόσθετο μέτρο ασφαλείας στην προστασία της.

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook