Η Apple σκέφτεται την υποστήριξη USB 3.0 (;)

Δημοσίευμα του VR-Zone ισχυρίζεται ότι η Apple εξετάζει ακόμα την πιθανότητα ενσωμάτωσης του πρωτύπου USB 3.0 σε μελλοντικές συσκευές.

Η Apple έχει αγνοήσει το USB 3.0 παρόλο που προσφέρει μέχρι και δέκα φορές γρηγορότερες ταχύτητες από το USB 2.0 καθώς δεν έχει λάβει την κατάλληλη υποστήριξη, για παράδειγμα από την Intel.

Ο Steve Jobs σε απάντηση σε mail σχετικά με το USB 3.0 δήλωσε:

We don’t see USB 3 taking off at this time. No support from Intel, for example.

Ωστόσο, η Intel έχει ανακοινώσει ότι η επερχόμενη γενιά των Ivy Bridge επεξεργαστών του 2012 θα παρέχει εγγενή υποστήριξη τόσο του USB 3.0 όσο και του Thunderbolt καθώς τις θεωρεί συμπληρωματικές. Δεν είναι, όμως, γνωστό εάν η Apple σκέφτεται να περιμένει την Intel ή να προχωρήσει μόνη της.

Το δημοσίευμα αυτό είναι αρκετά περίεργο αν αναλογιστούμε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία υποστήριξη του USB 3.0 σε καμία σειρά των προϊόντων της Apple. Μάλιστα, τα iMac, Mac mini, MacBook Pro και MacBook Air αναβαθμίστηκαν πρόσφατα με την τεχνολογία Thunderbolt και φαντάζει δύσκολο να αναβαθμιστούν ξανά για μια πιθανή προσθήκη USB 3.0

Μόνο η σειρά Mac Pro δεν έχει αναβαθμιστεί ακόμα αλλά και πάλι οι πιθανότητες είναι μικρές. Υπάρχει, βέβαια, και η περίπτωση της φημολογούμενης νέας σειράς Mac προϊόντων που αναφέραμε και στο παρελθόν αλλά οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook