Ελέγξτε το Mac από το iPhone με το Vocal

To Vocal είναι μια νέα πρωτοποριακή εφαρμογή που επιτρέπει τον φωνητικό έλεγχο του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το iPhone 4S και το Siri.

Η εφαρμογή κάνει χρήση φωνητικών εντολών που υπαγορεύετε στο iPhone 4S μέσω του Siri και με την αντίστοιχη εφαρμογή στον υπολογιστή σας οι εντολές μεταφράζονται σε πράξεις.

Για παράδειγμα, λέγοντας “Open iTunes” θα ανοίξει η εφαρμογή iTunes στον υπολογιστή. Λέγοντας “Play a song” θα ξεκινήσει η αναπαραγωγή ενός κομματιού στο iTunes.

Οι εντολές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι αρκετές και το σπουδαίο είναι ότι μπορείτε να προτείνετε τις δικές σας στον developer και αυτός να τις προσθέσει χωρίς να απαιτείται κάποια αναβάθμιση στην εφαρμογή αφού γίνεται μέσω server. Μπορείτε, επίσης, από μόνοι σας να προσθέσετε τις δικές σας custom εντολές μέσω του μενού Custom Bookmarks στην εφαρμογή του υπολογιστή και λίγο ψάξιμο.

Βέβαια, θα πρέπει να έχετε το iPhone 4S για να λειτουργήσει φωνητικά και να μιλάτε στα αγγλικά. Σε παλαιότερες συσκευές οι εντολές δίνονται μέσω πληκτρολογίου (γραπτού κειμένου). Η εφαρμογή κοστίζει 1.59€ στο App Store και μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook